Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Linderoth nobbade Mjällby: "Smickrande - fick inte ihop alla bitar"

Allsvenskan

Tobias Linderoth nobbade Mjällby AIF.
Han är redo för att bli chefstränare, men behövde tacka nej. 
- Det var familjen och sociala skäl som gjorde att jag inte kunde ta bollen, även om det var smickrande och intressant, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Förre landslagsspelaren Tobias Linderoth, sedan flera år tillbaka tränare i Elfsborgs U17- och U21-lag, blev tillfrågad att ta över som ny chefstränare i nästa års allsvenska nykomling Mjällby AIF efter Milos Milojevic som nyligen lämnade klubben, men valde i stället att tacka nej. Det bekräftade under lördagen klubbens sportchefen Hans Larsson för FotbollDirekt.

- Det är tråkigt så klart, jag trodde stenhårt på "Tobbe", sa han till sajten. 

Nu berättar Linderoth att han blev smickrad av erbjudandet, då han har Mjällby som moderklubb, samtidigt som pappa Anders Linderoth både varit spelare och tränare i föreningen. Däremot valde han att tacka nej på grund av "sociala skäl".

ANNONS

- Det är ändå min moderklubb och jag vet att det både är en bra klubb och att hela bygden där nere brinner för Mjällby. Det är klart att det är smickrande att de hörde av sig, samtidigt som jag känner "Hasse" (Larsson) sedan en lång tid tillbaka. Pappa var också både spelare och tränare där, så jag har många anknytningar dit, säger Linderoth till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Men jag har familjen här i Borås och fick inte ihop alla bitar för att det skulle fungera fullt ut. Det var familjen och sociala skäl som gjorde att jag inte kunde ta bollen, även om det var smickrande och intressant.

Linderoth berättar även att han trivs med sin roll i Elfsborg. Tränaren har i flera år utvecklat ungdomar i Elfsborgs akademi, men var även under inledningen av säsongen 2018 assisterande tränare till Jimmy Thelin innan han gick tillbaka till en roll som U17- och U21-tränare i föreningen. 

ANNONS

- Jag trivs med att jobba i Elfsborg. Ibland dyker det upp jobb och man kan ta det och ibland är det andra anledningar som gör att man inte kan ta jobbet. Jag trivs i Elfsborg och har jobbat här under en tid. Om det hade varit andra tillfälligheter eller en annorlunda situation vet man aldrig i den här världen, men så är det. Jag trivs i miljön jag är i och jobbar på där jag är, men det är smickrande när en sådan klubb som Mjällby kommer och är intresserad. De är på väg att bygga upp sin organisation och har gjort det fantastiskt.

Varför fortsatte du inte som assisterande tränare i Elfsborg 2018?
- Jag kände att jag gjorde mer nytta på ungdomssidan genom att vara en länk mellan ungdomssidan och A-laget. Både jag och klubben hade den känslan, så det fungerade bättre där, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Jag har också jobbat över tid med U17 och uppåt till A-laget i Elfsborg med unga spelare och trivs bra med det. Jag har ju framför allt jobbat med att de ska ta nästa steg. Det är roligt och jag trivs väldigt bra med det. Man blir väldigt stolt och glad när spelare från vår egen verksamhet tar klivet upp till A-laget och till och med vidare. Jag jobbar på med det hela tiden, att få upp bra spelare till Elfsborg, vilket är vår målsättning. 

Linderoth har samtidigt tidigare uttalat sig om att han har ambitioner att nå så högt som möjligt som tränare, även om han inte känner någon stress med det. Om läget skulle vara rätt är han ändå redo att gå in som huvudtränare i ett elitlag. 

- Ja, definitivt. Jag har sådana ambitioner, samma ambitioner som jag hade som spelare om att komma så högt upp som möjligt, men det är definitivt ingen stress med det. Jag trivs med jobbet jag har nu och klubben jag är i. Det är ingen stress med att ta nästa kliv. Det handlar om vad man får för erbjudanden, men det är ingen stress från min sida.

ANNONS

Har du fått några förfrågningar genom åren?
- Ja, det har väl varit några förfrågningar och sådär, men inget som riktigt passat. Det är många pusselbitar som ska falla på plats för att det ska fungera med ett jobb och särskilt när jag trivs så pass bra här. Det ska passa väldigt bra om man ska ta steget vidare. Sedan är det klart att Mjällby är en klubb jag växt upp i och pappa har varit tränare där. Det är en klubb som jag ligger mig varmt om hjärtat liksom ett par klubbar till som jag har varit i.

Publicerad 2019-12-08 kl 15:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto