Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

LISTA: Allsvenskans bästa spelare, plats 50-36

Allsvenskan

Vilka spelare är bästa i allsvenskan på herrsidan?
Nu har Fotbollskanalen rankat topp 50.
I dag: plats 50-36.

Foto: Bildbyrån.

50. Patrik Karlsson Lagemyr, 23, mittfältare - IFK Göteborg
Kommentar: Var ruskigt vass i våras innan han skadade korsbandet. Snabb och skicklig i omställningsspelet, och teknisk och finurlig. Kan han hitta tillbaka till den formen så är det bara att tacka för IFK Göteborg. Men har haft mycket problem med sitt knä och är nu på väg tillbaka från ännu en korsbandsskada. Så hans status just nu är oklar. Annars hade han haft en väldigt mycket mer framskjuten placering på den här listan.

49. Kolbeinn Sigthorsson, 30, forward - AIK
Kommentar: När Sigthorsson är frisk är han så bra att han startar i Islands landslag. Tyvärr har han inte varit det särskilt ofta de senaste åren. Inget spel under försäsongen och det finns ett stort frågetecken kring forwarden. I vanligt slag är han dock en spelare för toppen av den här listan.

Annons

48. Erik Berg, 31, back/mittfältare - Djurgården
Kommentar: Ytterligare en spelare som utan skadeproblem hade varit en av de högst rankade på den här listan. Var riktigt bra innan knäskadan. Håller hög klass som central mittfältare eller som mittback. Nu vet vi inte riktigt var Berg står.

47. Serge-Junior Martinsson Ngouali, 28, mittfältare - Hammarby
Kommentar: En Stefan Billborn-favorit, och det kan vi förstå. Spelskicklig mittfältare. Men har haft skadeproblem och det gjorde att det bara blev tre matcher från start och fem inhopp under 2019. Har hög kapacitet och när han är i form är han bättre än allsvenskans 47:e bäste, utan tvekan.

46. Robin Söder, 28, forward - IFK Göteborg
Kommentar: Får Söder vara skadefri så kommer det poäng. Gjorde 14 mål och tre assist förra året. Bra avslutare, smart i spelet och är också en ledare. Kom med i landslagets januaritrupp.

Annons

45. Oscar Lewicki, 27, back/mittfältare - Malmö FF
Kommentar: Sätt Lewicki som central mittfältare, mittback eller ytterback och du får alltid en bra insats. En lojal krigare som alltid ger allt för sitt lag. Vass duellspelare som har utvecklat passningsspelet.

44. Enoch Kofi Adu, 29, mittfältare - AIK
Kommentar: Var väldigt bra 2018, men inte lika vass 2019. Bra duellspelare och passningsspelare som kan vara AIK:s motor men nu fått tuff konkurrens i form av landsmannen Ebenezer Ofori.

43. Peter Abrahamsson, 31, målvakt - BK Häcken
Kommentar: En av allsvenskans bästa målvakter som är väldigt viktig för Häcken. Höll nollan elva gånger förra året. Var med på landslagets januariturné.

42. David Batanero, 31, mittfältare - Mjällby
Kommentar: Upp och ner. 2018 var Batanero en av allsvenskans bästa spelare. 2019 var han inte alls lika bra. Men här finns det kapacitet till att kunna ta en högre placering. Får han upp nivån nu när han har gått till Mjällby? Bra speluppfattning och passningsfot.

Annons

41. Jesper Karlström, 24, mittfältare - Djurgården
Kommentar: Var given i det Djurgården som tog SM-guld. Viktig tillsammans med Fredrik Ulvestad på det centrala mittfältet. Bra tvåvägsspelare. Ny lagkapten nu när Marcus Danielson lämnat.

40. Mads Fenger, 29, back - Hammarby
Kommentar: Tillhör Hammarbys ryggrad och är en viktig mittback. Fick äntligen vara skadefri förra säsongen, och då lossnade det. Bra defensiv och också vass i passningsspelet.

39. Jacob Une Larsson, 25, back - Djurgården
Kommentar: Bildade ett starkt mittlås tillsammans med Marcus Danielson när Djurgården tog SM-guld. Bra i dueller och position. 25-åringen går in i sin sjunde allsvenska säsong. Var med på landslagets januariturné.

38. Simon Sandberg, 26, back - Hammarby
Kommentar: Offensiv högerback som har hittat rätt i Hammarby och som gjorde sju assist under förra säsongen. Är ett av Hammarbys anfallsvapen. Kom med i landslagets januaritrupp.

Annons

37. Jesper Karlsson, 21, mittfältare/forward - Elfsborg
Kommentar: Som han kom igång förra året. Fick inte så mycket speltid i början men när han väl fick starta så kom poängen. Det blev 13 poäng (åtta mål och fem assist) på 15 matcher från start i Elfsborg. Kom med i landslagets januaritrupp där det blev en assist.

36. Daleho Irandust, 21, mittfältare - BK Häcken
Kommentar: I sina bästa stunder mycket högre på den här listan, men har haft lite svårt med jämnheten. 19 poäng på de två senaste åren är bra, men vi väntade oss en ännu bättre säsong i fjol.

I dagarna publiceras nästa del av listan.

Publicerad 2020-03-26 kl 20:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto