POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Lokerens kallsinniga svar - viftar bort HIF:s hot

Helsingborg rasar mot Lokeren - nu kommer belgarnas svar. Och det är noll förståelse för HIF:
- Det är en fri marknad. Vi har inte gjort något fel. HIF kan försöka stämma oss, men de har inget case, säger Lokerens sportchef.

Det var i söndags som Alfred Finnbogason gjorde klart: han var överens om ett treårskontrakt med Helsingborg. Succélånet från Lokeren ville själv stanna i HIF och allt såg klappat och klart ut. I går tog dock allt en helt ny vändning, då islänningen gick till Heerenveen i Holland – utan Helsingborgs vetskap.

Reaktionerna från HIF har varit hätska och klubbdirektören Paul Myllenberg kallar belgarnas handlande “ociviliserat”. Man ser också över möjligheten att vidta rättsliga åtgärder mot Lokeren då skåningarna anser att de hade en överenskommelse om Finnbogason.

Nu svarar Lokerens sportchef Willy Reynders direkt. Och han visar ingen större förståelse för HIF:s ilska och svär sig fri från alla anklagelser.
Han bekräftar att Lokeren mottog ett avtal med Helsingborgs underskrift, men i samma veva kom Heerenveen in i bilden. Att HIF nu kan gå vidare juridiskt med fallet är inget som oroar honom.

- De är nog bara känslomässigt uppjagade och besvikna. Och jag kan förstå det. Men det är en fri marknad och vi måste kunna göra affärer med vilka klubbar vi vill, säger Reynders till FotbollDirekt.se.

- De kan försöka stämma oss, men de har inget case. Det finns inget avtal förrän alla parter har signerat. Vi har aldrig skrivit under något. Och vi är 100 procent säkra på att vi agerat lagmässigt korrekt, annars skulle vi så klart inte göra affär med Heerenveen.

Enligt Reynders kom Heerenveen in i bilden i tisdags – dagen innan HIF skickade tillbaka ett underskrivet avtal till Lokeren. Då ändrade belgarna sig och valde att göra affär med Heerenveen, enligt uppgifter till FotbollDirekt.se värt 6,6 miljoner svenska kronor.

Helsingborg tycker att ni kunde ha informerat dem om Heerenveens intresse – borde ni inte ha gjort det? Borde de inte ha fått svara upp mot Heerenveens bud?

- (Tystnad)… Jag vet inte, jag tycker inte att vi har någon skyldighet till det. Helsingborg har haft två månader på sig, jag kan visa mailen mellan mig och Jesper Jansson. Jag sa till honom att flera klubbar kommit in i bilden och var intresserade och att de tog en risk med att vänta.

- Vi har försökt nå fram till något med HIF, men de har förhalat det här så länge, jag tycker att de ska titta sig själva i spegeln också. Om de sagt att vi betett oss ociviliserat, jag tror egentligen att de mest av allt är arga på sig själva.

Förutom att ha gått bakom ryggen på HIF ska också Lokeren ha ställt Finnbogason inför ett ultimatum – komma tillbaka till Lokeren eller gå till Heerenveen.
Då islänningen absolut inte ville tillbaka till Belgien fanns inte mycket att välja på, något som han själv också bekräftat. Willy Reynders håller inte med.

- Nej, nej, nej. Han har själv valt den här flytten. Utpressa någon, det är inte vår stil. Om Alfred känt sig urpressad får du fråga honom om, vi har inte pressat honom.

Han har redan uttalat sig om att det var just det ni gjorde?

- Det vill jag höra från honom själv i så fall. Om han verkligen ville fortsätta i Helsingborg, så självklart hade vi kunnat fortsätta förhandla, han har varit där en halv säsong och vi har haft kontakt med klubben hela tiden. Det här var ett fritt val från hans sida.

Oavsett vem som har rätt rent juridiskt – känner ni inte att det är ett tveksamt sätt att göra affärer på?

- Så här är det: jag jobbar för min klubb, vi gör vad som är bäst för oss och det gör alla klubbar. Jag bryr mig inte så mycket om hur det här påverkar vår image i Sverige eller någon annanstans. Åter igen, Helsingborg hade chansen, jag sade till dem att de tog en risk när de avvaktade.

Publicerad 2012-08-17 kl 17:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå