Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lorentzson: "Vi ska spela för klubbmärket – och pengarna"

Varken AIK eller Dnipro har något att spela om i torsdagens Europa League-match. Men motivationen ska inte bli något problem för de svartgula spelarna.
– Vi spelar ju för klubbmärket. Man vill alltid vinna varje match, säger Martin Lorentzson.

Efter den snöpliga förlusten mot Napoli senast ska nu AIK spela sin sista match i Europa League för den här gången. Gruppspelet avslutas mot Dnipro, borta i Ukraina.

– Vi har inte så mycket att spela om och inte de heller, men man får kliva ut och avsluta värdigt. Vi ska göra allt för att vinna och för att få ta med oss en skön match i bagaget när vi slutat, säger ytterbacken Martin Lorentzson till FotbollDirekt.se.

– Man vill alltid vinna, oavsett läge och det finns ju även en del pengar till klubben att spela om. Vi tänker inte bara åka hit för att spela av matchen, fortsätter han.

Är det något som Andreas Alm tryckt på, att ni ska spela för pengarna?

– Nej, inte haft så mycket snack än (skratt). Det är klart att pengarna inte styr allt, men vi spelar ju för klubbmärket också. Vi kan inte bara gå ut och blaja bort det här. Vi vill vinna.

Det blir inga problem med motivationen då?

– Nej, det hoppas jag inte, säger Lorentzson.

När lagen möttes på Råsunda vann Dnipro med 3-2, efter att Niklas Backman gett bort ett mål i slutminuterna.

– Vi gjorde en ganska bra match då och kunde vunnit. Dnipro är ett bra lag. De är bra offensivt och spelade ganska rakt på sina forwards. De hade någon ganska skicklig forward också, och bra och snabba yttrar. Det är väl det jag minns. Nu får vi se vad de har för lag den här gången, men det är ett skickligt lag. De har tagit många poäng i en tuff grupp, så det blir nog att åka av.

Vad säger du om er insats i gruppspelet som helhet?

– Vi hade läge att gå vidare inför senaste matchen mot Napoli och vi har hängt på bra, ända fram till slutet. Vi har faft lite oflyt med vissa resultat, men spelat bra ändå och gjort ett bra gruppspel. Med lite flyt hade vi kanske kunnat gjort det ännu bättre, avslutar Lorentzson.

Publicerad 2012-12-05 kl 10:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons