Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lugnande besked för MFF-duo - men Tinnerholm kan missa Häcken: "Inte gått så bra där"

Allsvenskan

MALMÖ. Lasse Nielsen och Derek Cornelius är båda aktuella för spel i helgen.
Däremot förlängs frånvaron för Ismael Diawara och Anton Tinnerholm.
- Vi ville vara lite försiktiga och sedan har det väl inte gått så bra, säger MFF-tränaren Henrik Rydström om Tinnerholm.

Foto: LUDVIG THUNMAN/BILDBYRÅN.

Lasse Nielsen och Derek Cornelius är aktuell för spel i helgen.

I den senaste allsvenska matchen mot Halmstads BK skallade MFF-mittbackarna Derek Cornelius och Lasse Nielsen ihop. Nielsen behövde sy några stygn medan Cornelius fick problem med synen efter att ha försökt spela vidare.  

På onsdagens MFF-träning tränade den senare vid sidan av resten innan han klev av efter halva passet. Nielsen fullföljde hela träningen med ett bandagerat huvud. Chefstränaren Henrik Rydström hoppas att Cornelius kan spela i söndagens toppmöte mot BK Häcken.  

- Vi tar det lite försiktigt någon dag till men han har reagerat jättebra på vilan, om man kallar det. Där har vi stora förhoppningar om att han kan träna i slutet på veckan. Sedan är det Anton som vi behöver få koll på, säger Henrik Rydström.  

Annons

Både Isamel Diawara och Anton Tinnerholm saknades på träningen, liksom Daniel Gudjohnsen och Hugo Larsson, där den senare hade förkylningssymptom. Diawara tränade förra veckan men bedömdes inte redo mot HBK. Det gjorde inte heller Tinnerholm, fastän högerbacken fick ett inhopp mot AIK efter sin ljumskproblematik.  

- Det är samma (skada). Det var bra och han kom in mot AIK, sedan var han i allra högsta grad aktuell mot Halmstad. Vi ville vara lite försiktiga och sedan har det väl inte gått så bra som vi hoppades, säger Rydström och fortsätter om Diawara:  

- Det är hans vad som spökar så han får också ta ett par dagar. Han var i gång och aktuell för att vara med mot HBK också, men fick lite ont och fick ta ett par steg tillbaka där. Jag tror att det är någon extra vecka, men det är inte mer än så.  

Annons

Malmö ser därmed ut att undvika ett manfall i försvarslinjen på söndag. Sedan tidigare står det klart att vänsterbacken Gabriel Busanello missar matchen med en avstängning.

- Anton är väl tveksam och sedan är det “Ismo”. Det är de två. Resten var igång i någon form, säger Rydström.

- Nu är Gabriel avstängd, utöver det har vi samma spelare tillgängliga. I mitt huvud är det både Derek och Lasse som är med, och Joseph (Ceesay) då. Det känns bra.   

Publicerad 2023-05-17 kl 14:25

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto