Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lugnande besked kring Engvall: "Inte allvarligt"

Foto: SCANPIX

Gustav Engvall, 19, har problem med sitt vänsterknä - igen.
Men IFK Göteborgs läkare Jon Karlsson ger lugnande besked.
– Jag kan inte säga att det är allvarligt. Men vi får ta det dag för dag, konstaterar han.

I mitten av april förra året opererade Gustav Engvall bort en del av menisken i sitt vänstra knä. Nu har anfallstalangen fått problem i samma område - och kommer inte spela söndagens Svenska cupen-möte med Degerfors.

- Det har kommit under de senaste två veckorna. Men han kunde spela den senaste matchen utan problem. Det var mer på kvällen efter som han kände av det. Vi har gjort en magnetkameraundersökning och såg då att det var vätska i knäet, säger IFK Göteborgs läkare Jon Karlsson till Fotbollskanalen.

Knäet tömdes på vätska under torsdagsmorgonen och en antiflammatorisk behandling sattes in. Exakt hur länge Engvall blir borta är oklart.

- Vi ska lugna ner honom nu, köra lite rehab och göra en ny bedömning runt helgen. Vi är i en avvaktande fas nu. Han blev svullen och vi ville vara försiktiga, säger Jon Karlsson.

Är det allvarligt?
- Nej, det kan jag inte säga. Men vi får ta det dag för dag. Och vi får se vad som händer nu när vi har tagit bort vätskan.

Riskerar han att missa fler matcher?
- Det kan jag inte svara på. Jag kan inte säga mer än vad vi konkret har gjort.

En annan som inte heller kommer till spel på söndag är Emil Salomonsson. Ytterbackens sår, som han ådrog sig på träningslägret i Dubai, har inte läkt. Hälften av de klamrar som häftade ihop såret kommer tas bort på tisdag nästa vecka.

- Då vet vi mer exakt hur det ser ut. Vad vi kan säga i nuläget är att inga komplikationer i form av exempelvis infektioner tillstött och att det läker enligt plan, säger sjukgymnast Fredrik Larsson till klubbens hemsida.

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-18 kl 14:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons