Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lundh tippar allsvenskan: BP

Brommapojkarnas placering: 14

Vad kommer att göra fansen glada?
Värvningen av Pontus Segerström. Mäktig. Den gamle Brommapojken var etablerad i ett norskt topplag när han valde att flytta hem och blir ett nödvändigt ankare i försvaret.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Att de inte är fler.

Vilken spelare är intressant för proffsklubbarna?
Oj, nästan hela gänget, hetast är bröderna Albornoz och Kristoffer Nordfeldt, men även Nabil Bahoui. Sett till att BP på senare år sålt Philip Haglund, Sinan Ayranci och Albin Ekdal till olika proffsligor så kryllar det av scouter, klubbledare och agenter kring Grimsta. Plantskolan BP börjar bli mer än en myt.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
Möjligen någon försvarare till. Trots allt försvann en hel del backar inför säsongen. Sedan är frågan om Mikkel Jensen verkligen håller?

Hur säkert sitter tränaren?
Säkert. Kim Bergstrand har gjort ett fantastiskt jobb med BP som han först plockade upp i allsvenskan och sedan landade på en 12:e plats. Bara att låta honom jobba på, han kan utveckla spelare och står för en modern fotboll.

Hur går det för laget?
BP överlevde andra gången klubben var uppe i allsvenskan och sett till att en del spelare nu går in på sin tredje allsvenska säsong och att talangerna blivit äldre och mer härdade så är BP starkare. Men Philip Haglunds flytt är ett bakslag och anfallet är rätt svagt. Visst, man har även tappat en del backar men försvaret läckte betänkligt i fjol och med Segerström bör det bli stabilare – vilket är ett måste. Dessutom har man värvat ytterligare en gammal BP-lirare i Babis Stefanidis, men vilken klass håller han efter några tunga år? Kim Bergstrands BP kommer att kunna störa många lag men slår sig ”bara” in på 14:e plats och kval.

Publicerad 2010-03-11 kl 15:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons