Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST: Anders Carlsson om Batan-affären: "Oerhört dåligt behandlad"

Foto: Scanpix

Stefan Batan. i djurgårdströja.

Stefan Batan-affären 2005 upprörde många.

Agenten Anders Carlsson, som representerade vänsterbacken då, berättar om kaoset i podden "Lundh".

– Jag kände mig oerhört dåligt behandlad, säger han.

Många minns nog kaoset kring Stefan Batans flytt från Assyriska 2005. En dispyt växte fram mellan AIK, Djurgården, Batan och Anders Carlsson.

Vänsterbacken presenterades av Djurgården. AIK, som upplevde att de hade gjort klart med spelaren, motsatte övergången och snabbt hamnade fokus på Anders Carlssons roll. Batan menade att han hade blivit lurad av agenten, som i sin tur kände sig sviken av spelaren. 

I veckans avsnitt av podden "Lundh" berättar han själv om incidenten och hur han upplevde sig bli behandlad av svenska medier.

– Jag kände mig oerhört dåligt behandlad. Vi hade skrivit ett avtal med AIK: Jag, Stefan, Stefan Söderberg och även Stefans (Batan) familj hade skrivit på alla avtal. Vi hade haft flera möten innan dess och sedan stack Stefan på semester. Då gick det inte att få tag på honom, varken för mig eller AIK. Sen så hade han plötsligt skrivit på för Djurgården, säger Carlsson.

– Där slängdes det ut en massa saker från en hel del journalister om mitt arbete. Då vände jag mig till skiljenämnden och vi vann. Stefan Batan fick då göra rätt för sig till vår agentur... då uppfattade jag det som att media ställde sig på "svaga spelaren" Stefan Batans sida.

Stefan Batan spelar numera i en annan Stockholmsklubb: Hammarby.

Publicerad 2014-07-19 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons