POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST: Edman: "Bara för att man varit gammal spelare blir man inte en bra tränare"

Från proffsspelare till assisterande tränare. Men utan kompetens känner inte Erik Edman att han blir trovärdig gentemot sina spelare.
– Jag måste leverera kvalité, säger han i veckans poddavsnitt av "Lundh".

Efter spelarkarriären har Erik Edman fortsatt jobba inom fotbollen och Helsingborgs IF. Nu är han assisterande tränare – ett uppdrag han trivs alldeles utmärkt med. I veckans avsnitt av podden "Lundh" berättar Edman om när idén kläcktes.

– Med tanke på hur min skadesituation såg ut var det en tanke som slog mig. Och när idén presenterades av klubben kändes det som en spännande resa att vara med på, och så har det blivit.

Edmans roll är framför allt att rådge och coacha de yngre spelarna.

– Jag är med på alla träningar, ibland är det jag som driver dem. Men framför allt coachar jag de yngre spelarna och är med en del i U21 och även i U17. Jag ska förmedla de tankar och idéer vi har, säger han.

Den tidigare landslagsmannen berättar också att han inte tror att det behöver vara en fördel att komma från ett liv som proffsspelare.

– Jag kan förmedla olika känslor från olika situationer, men jag måste leverera någon form av kvalité, annars blir jag inte trovärdig. Bara för att man varit gammal spelare blir man inte en bra tränare. Det kan vara en fördel att få respekt hos vissa spelare, men någonstans måste jag bygga upp det med kompetens.

Publicerad 2014-06-28 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå