Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST: "Fotboll är nästan helt riskfritt"

I veckans "Lundh" gästar SFSU:s ordförande Tony Ernst som bland annat pratar om riskerna med att råka illa ut om du går på fotboll
– Fotboll är nästan helt riskfritt, säger han.

SFSU:s ordförande Tony Ernst är veckans gäst i podcasten "Lundh". Där pratar han om sin syn på att gå på fotboll, och vilken risk det innebär att som åskådare besöka en allsvensk match.

– Jag skickar gärna mina ungar till fotbollsmatcher, även när de var unga. De har varit i klacken på många tuffa bortamatcher, Helsingborg till exempel. Men jag skulle aldrig skicka min barn till någon musikfestival utan att jag själv var med.

–  Där är det lite mer medier och hur det avspeglas. Fotboll är lite farligt med bengalar på bilder och minsta lilla grej så är det hot och hat. Men ofta när man läser om festivalerna så var det fantastiskt trevligt, bara 24 våldtäkter, 250 misshandelsfall osv. Jag har gått på fotboll i 40år nu, då tycker man inte det är lika farligt som massa annat i samhället.

Fast för mig har två fel aldrig blivit ett. Att det spårar ur på musikfestival gör inte det okej för mig att det spårar ur på fotbollsarenan?

– Självklart, det är inte det jag försöker säga. Jag menar bara att det är ganska mycket i livet som är farligt. Läser man brottförebygganderådets hemsida och tittar på antalet misshandlar, våldtäkter och mord så vågar jag knappt släppa ut mina ungar för dörren. Då är fotbollen nästan helt riskfritt om man jämför. Därmed inte sagt att vi inte behöver jobba med saker inom fotbollen.

Publicerad 2014-11-30 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons