POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST fyller 50: "Ville ha det lite jobbigare"

Podcasten "Lundh" firar 50 avsnitt i och med veckans intervju med Louise Schillgard. Vi haffade Olof Lundh själv för att höra hur han ser på sin podd.

Hördu, Olof, efter första avsnittet med Jonas Eriksson, vad såg du framför dig efter att avsnitt #1?

- Var rätt osäker om jag skulle lyckas med min tanke om att få till en mix av Ekots lördagsintervju och en intervju över ett uppslag i i kvällstidning och sedan ta det till en form av samtal på mellan 60 och 90 minuter och att det skulle intressera. Jag saknade ett hårdare och mer journalistiskt driv i poddsvängen, där det ofta är puttrigt och småtrevligt, men jag ville även nå fram till lite jobbigare frågor.

Det har blivit drygt tre miljoner nedladdningar, vilket genomslag såg du framför dig när podden lanserades?

- Inte alls som det blev i varje fall. Har ingen koll på siffror och kan egentligen inte bedöma tre miljoner nedladdningar men är överväldigad av reaktionerna via mejl och sociala medier. Jag har under mina knappa 20 år som journalist aldrig känt av en sådan respons och där 90-95 procent dessutom varit positiv. Visst, en del har klagat på det emellanåt svaga ljudet och en och annan har haft synpunkter på gästval men annars har det varit uppenbart att det är något som många uppskattar. Vilket varit en oerhörd injektion av energi.

Vad från de 50 första avsnitten minns du lite extra?

- Svårt att gå runt Anders Svensson som gav sådant eko medialt och det har ju hela tiden varit mitt mål att få någon nyhet, eller helst flera. Annars är det kul när man viker av från de givna spåren, som Katherine Salisbury som är en av få kvinnliga agenter i Sverige eller Jonny Rödlund som var dåtidens Zlatan men inte tog det sista klivet. Kan inte heller glömma när Tommy Svensson mötte mig vid stationen och sedan bjöd på välförberedd lunch hemma i bostaden och tog sig tid.

Vad av alla som klippts bort sörjer du mest att det inte kom med?

- Nästan inte klippt bort något. Vet att inte alla som börjar en podd lyssnar klart men för de som är riktigt intresserade av personen så får de en fyllighet som annars är svår att nå. Däremot är det många som inte vågar vara med och det är tråkigt att det blir så. Exempelvis är det så kring AIK där många av profilerna avstår eller så finns det de som anar vad jag kommer att fråga om och då vet att de inte kan svara och därmed avstår.

Vilken gäst hoppas du på till avsnitt 100?

- För egen del hade jag gärna kört lite internationella gäster, och det är klart att Michel Platini eller Sepp Blatter hade varit kul. Om jag ska kolla vad folk önskar så är det Zlatan, Lagerbäck och Mellberg. Varför inte alla tre i ett samtal på scen?

Från Jonas Eriksson till Louise Schillgard via "Svennis", Anders Svensson och Therese Sjögran - du hittar alla poddavsnitten här, eller hos Acast här

Publicerad 2015-05-11 kl 13:39
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto