Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Maic Sema om framtiden: "Börjar röra på sig"

Allsvenskan

IFK Norrköping valde att inte förlänga med Maic Sema, 35, efter säsongen.
Sedan dess har han stått utan klubb, men yttern märker nu hur det börjar hända grejer.
- Det känns som det börjar röra på sig lite, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Efter nästan fem år i Östergötland valde "Peking" att inte förlänga med Maic Sema, 35. Han anslöt till Norrköping 2019, och stortrivdes i klubben och staden under sin sejour.

- Det var en fin tid. Jag fick representera laget i staden där jag är uppväxt. Jag hade inte spelat i IFK innan jag gick dit 2019, så det var fint att få spela för stadens lag och de fina supportrarna. Jag har fått många fina meddelanden om min tid här och många önskar mig väl, många hade även velat se mig spela mycket mer. Man märker hur man har påverkat människor och fortsätter att göra det. Jag har fått så enormt mycket kärlek av alla, säger han till Fotbollskanalen. 

Annons

Nu har det gått en tid sedan uppbrottet och Sema står alltjämt klubblös. Men saker och ting börjar hända, menar Sema.

- Det har generellt varit lugnt. Men det känns som att det börjar röra på sig lite nu. Det gäller att ha tålamod och hålla sig i form. Marknaden kan vara tuff, så det gäller att vara redo. 

Finns det något konkret intresse?
-
I dagsläget, utan att säga för mycket, kan jag säga att jag har folk som sköter det. Mitt jobb är att hålla mig frisk, kry och i form, säger han och fortsätter:

- Jag kommer vilja spela så högt upp som möjligt. Men jag stänger inga dörrar, jag är öppen för de flesta marknaderna. Det blir det som passar och känns bäst. Rätt som det är kan det gå snabbt, och då gäller det att vara med. Vi får se var det blir, det blir intressant. 

Maic Sema har ett förflutet i GIF Sundsvall och Örebro, klubbar i superettan. Men en återkomst till någon av klubbarna är inte aktuell. 

Annons

- Jag har en god relation med båda klubbarna. Men i dagsläget är det inte aktuellt. 

Indien, då?
-
Haha. Jag har ingen kontakt med någon indisk klubb. Men det var en spännande erfarenhet. Ett helt nytt land, och en helt annan fotbollskultur.

Sema syftar till när han spelade i indiska NorthEast United i början av 2018, där han totalt gjorde sju framträdanden. Men någon återkomst till Indien är inte heller aktuell. Maic Sema kan egentligen bara bekräfta en sak för Fotbollskanalen - han vill spela fotboll och bidra så mycket han kan. 

- Nummer ett för mig handlar om att spela fotboll. Men det är komplext. Man måste ha en del tur och en tränare som tror på en. Men jag vet vad jag kan bidra med.

Vad kan du bidra med?
-
Jag tycker att jag är bra på att komma in med energi och sätta mina lagkamrater i bra lägen. Sen kan jag också bidra med mycket poäng, säger han. 

Annons

Nu har du fyllt 35, blir din nästa klubbadress din sista?
-
Jag tänker inte så. Trots att jag börjar bli till åren känner jag mig stark och känner mig bra. De flesta skulle säga att jag inte ser ut eller känns som en 35-åring, så det känns positivt. Jag har fortfarande kraft och mot att spela. Men det måste bli rätt.

Sema var i höstas tydlig med att han ville stanna i Peking, men något kontraktsförlsag kom aldrig. Men något gammalt groll finns inte. 

- Det är fotboll och de tog ett beslut. Det är inget jag ser tillbaka på, utan jag ser framåt. Mer än så är det inte. 

Finns det någon klubb du helst spelar i nästa säsong?
-
Jag har ingen önskeklubb. Men som sagt är jag öppen för det mesta, antingen i Sverige eller utlandet. 

Sema kom till IFK Norrköping från Gif Sundsvall i augusti 2019. Totalt blev det åtta mål och tre assist på 88 framträdanden i "Peking". Han har tidigare bakgrund med spel i bland annat Sylvia, Hammarby, AEL Limassol i Cypern och norska Haugesund, utöver de nämnda klubbarna. 

Annons
Publicerad 2024-02-12 kl 11:19

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto