Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Majstorovic bekräftar vetskapen om att "nigger" använts - men förnekar rasism: "Finns inte i vår verksamhet"

Allsvenskan

Daniel Majstorovic känner till att ordet "nigger" använts mot en spelare i BP-truppen.
Men han förnekar att rasism förekommit.
- Det finns inte i vår verksamhet, säger han till Expressen.

3:19
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en tv-intervju med Majstorovic, gjord efter BP:s match med Malmö FF.

Brommapojkarna valde under onsdagen att avskeda Luis Pimenta efter att flera spelare anonymt, i en artikel i Aftonbladet, vittnat om sexism, rasism och pennalism, från portugisen.

"Efter att Aftonbladet publicerat en granskning av BPs allsvenska lag fredagen 31 augusti har föreningen, med start under fredagen, utrett den problematik som presenteras i artikeln. Utredningen bekräftar delar av artikelns innehåll, delar som sammantaget gör det tydligt att tränarna inte har förtroende i spelartruppen eller i föreningens klubbledning samt styrelse, varför föreningen har inlett en process för att avsluta deras anställningsavtal", skrev klubben på sin hemsida.

ANNONS

Klubben har inlett en internutredning och enligt klubbdirektören Håkan Nilsson, som tidigare under onsdagen pratade med Fotbollskanalen, utreds "alla som har kopplingar till den här verksamheten".

Enligt Aftonbladet ska spelarna ha larmat till sportchefen Daniel Majstorovic och till ordföranden Fredrik Bergholm redan i juni i år - utan att det ledde till någonting. Även Bajram Ajeti har, i en intervju med Fotbollskanalen, sagt att han tagit upp problemen med Majstorovic utan gehör.

- Men det hände inget, förklarade Ajeti.

I en intervju med Expressen förnekar Daniel Majstorovic att spelarna larmat för flera månader sedan.

- Ingen spelare har någonsin kommit fram till mig och framfört att Luis Pimenta skulle ha ett ledarskap där sexism, rasism eller pennalism ingår. Som jag sa innan fanns det flera spelare som kom fram till mig och sa att de var missnöjda med speltiden. Men den enda som kom och sa till mig att han hade svårt att samarbeta med Pimenta var den spelaren jag berättade om tidigare. Däremot har jag inte blivit informerad om någon pratat direkt med vår ordförande eller klubbchef. I fall det är så, kan bara de svara på.

ANNONS

En av de punkterna som framkom i Aftonbladets artikel var att en spelare blivit kallad "nigger". Majstorovic bekräftar vetskapen om att ordet använts av "en tränare" - men vidhåller att det inte finns rasism inom klubben.

- Jag var inte med när det hände och hörde det inte. Men jag fick reda på det och efter det bad tränaren som uttryckte sig så om ursäkt till spelaren i fråga inför hela spelartruppen och allihopa enades om att gå vidare efter det. 

På frågan om vilken bild han har av "det som framkommit i utredningen gällande rasism, sexism och pennalism", svarar han:

- Föreningen håller fortfarande på med utredningen så jag får hänvisa alla frågor angående den till klubbdirektören Henrik Nilsson. Där har jag inget att säga mer än att det är väldigt mycket som kommit fram som inte alls stämmer. 

ANNONS

- Pratar vi om rasism och sexism finns det inte i vår verksamhet, inte alls. Men närmare detaljer om det kommer vi säkerligen att lämna senare.

Publicerad 2018-09-05 kl 22:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto