Mäktig uppvisning av Kalmar mot Djurgården - Rasmus Elms hysteriska målform håller i sig

Rasmus Elm är inne i ett riktigt målstim. Med sina två mål mot Malmö i veckan bärgade han tre poäng och mot Djurgården blev det två nya i makalösa 6-1 segern mot Djurgården.

Kalmar inledde piggt och fick slagsida på Djurgårdens vänsterkant. Fem minuter in i matchen borde hemmalaget ha tilldelats en straff efter att Pa Dembo Touray rivit ned Rasmus Elm, men domaren valde att fria den gången. Istället stegade samme Elm upp för frispark strax senare i drömposition. Touray i DIF-målet fick se sig chanslös på frisparken som höll yttersta klass.
- Vi fick en bra start, synd att de gjorde sitt mål på sin första chans bara. Men målet var fint, sade tvåmålskytten Rasmus Elm till PVP i paus.

Mot slutet av den första halvleken tappade Kalmar energi och Djurgården kunde sticka emellan med ett välregisserat anfall som renderade i att Mattias Jonson kunde kvittera. Resultatet stod sig halvleken ut, men Rasmus Elm och kompani var inte klara på långa vägar.

Efter en läcker hörnvariant en bit in i andra halvlek skickade Rasmus Elm iväg en projektil upp i nättaket för hemmalaget. Det var Elms fjärde allsvenska mål på en och samma vecka. Med detta sagt lär inte proffsintresset för 21-åringen ha minskat.

Kort därpå utökade Tobias Eriksson resultatet med matchens kanske snyggaste mål. Storebror David Elm skrev sedan in sig i målprotokollet innan Tobias Eriksson gjorde sitt andra mål för dagen. Abiola Dauda fullbordade sedan målskyttet för regerande svenska mästarna på Fredrikskans med tennissiffrorna 6-1.
- Framför allt såg spelet bra ut. Vi känns svårslagna och har en bra känsla i laget, konstaterade den andra tvåmålskytten i Kalmar FF Tobias Eriksson.

Nu väntar Champions League-kval i veckan för Kalmar mot Ungerska Debreceni. Den här uppvisningen lär ha skrämt slag på några eventuella ungerska scouter inför mötet.

Publicerad 2009-07-11 kl 18:14