Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mäktiga scener när ”Svennis” hyllades på Gamla Ullevi

Allsvenskan

GÖTEBORG. Sven-Göran Eriksson är svårt sjuk i cancer.
I samband med IFK Göteborgs hemmamöte med IFK Norrköping hyllades legendartränaren stort.
- Jag vet inte om det är regn eller tårar. Jag tror att det är tårar, säger ”Svennis” till Discovery+.

Foto: Discovery+.

I början av januari berättade Sven-Göran Eriksson att han är svårt sjuk i cancer och i bästa fall har ett år kvar att leva.

Efteråt har legendartränaren överösts av hyllningar både nationellt och internationellt. 

Bland annat offentliggjorde IFK Göteborg, som ”Svennis” slog igenom i som tränare mellan 1979-1982, med bland annat ett Uefacup-guld, att klubben döper om sin "legendarläktare" till ”Svennisläktaren”.

Under lördagens hemmamöte med IFK Norrköping hyllades ”Svennis” stort av samtliga på ett fullsatt Gamla Ullevi. 

Stora delar av spelartruppen från Blåvitts ikoniska lag från 1982 var på plats för att hedra Sven-Göran Eriksson och publiken sjöng legendartränarens namn högt, länge och väl.

Annons

”Vi vet inte var det slutar, men vi vet var det börjar”, sa Sven Göran-Eriksson i en video som spelades upp på arenan inför inmarschen.

Till tonerna av IFK Göteborgs inmarschlåt Snart skiner Poseidon följde ”Svennis” med spelarna ut på planen. Samtidigt visade supportrarna upp ett mäktigt tifo för att framföra sin uppskattning - med texten:

”Vi vet inte var det slutar, men vi vet var det börjar.”

En påtagligt tagen Sven-Göran Eriksson pratade sedan med Discovery+.

- Fantastiskt, helt otroligt. Jag vet inte om det är regn eller tårar. Jag tror att det är tårar. Jag känner mig rörd, tacksam, jag känner värme, säger ”Svennis” i sändningen.

Vilka tankar gick igenom huvudet?
- Massa minnen givetvis från min tid här. Vackert.

Kan du beskriva hur det är att ha berört så många människor världen över?^
- Det är otroligt vackert. Det är klart att jag känner mig hedrad. Jag vet inte om jag är värd allt, men jag tar åt mig ändå. Det är värmande, vackert, roligt.

Annons

I halvtidspausen hyllades Sven-Göran Eriksson ytterligare när de gamla spelarna Glenn Hysén och Glenn Strömberg klev ut på planen och berättade om minnen och känslor för ”Svennis”.

- Han kom som en vanlig dåre, men han kunde fotboll den gubben, sa Glenn Hysén.

Strömberg tog vid:

- Den resan som Sven-Göran Erikson har gjort, och på sättet han fått resultat på i alla klubbar och landslag han har varit i, det är helt makalöst. Vi kommer aldrig få se en sån manager i Sverige igen.

Även Blåvittlegendaren Torbjörn Nilsson kom med en hälsning, från storbildsskärmen.

- Alla sportchefer letar efter ”den nya Svennis”. Men det går inte. Det finns bara en ”Svennis”. Du är unik, sa Nilsson.

Sven-Göran Eriksson var i flera år en framgångsrik tränare i klubbar som Degerfors IF, IFK Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City och Leicester City. 

Annons

Samtidigt har 76-åringen basat över Englands landslag, samt över Mexikos landslag, Elfenbenskustens landslag och Filippinernas landslag.

Publicerad 2024-04-20 kl 15:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto