Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Maktlöse Wulff efter stormatchen: "Svårt vara positiv"

Allsvenskan

Han kom in vid ledning 1-0. Gjorde en räcka fantomräddningar. Ändå blev det förlust 1-5. Surt förstås men Joakim Wulff kunde lämna Gamla Ullevi med högburet huvud.

När Ante Covic fick titta på domarens röda kort efter en kvarts spel fick Joakim Wulff dra på sig handskarna för sitt andra allsvenska framträdande i karriären.

Och det var ett inhopp, som trots fem insläppta mål, var med mersmak. Wulff briljerade med den ena fenomenala räddningen efter den andra men fick riktigt dålig hjälp av sina försvarsspelare.
- Jag vet inte hur arg jag blev men jag blev inte jätteförbannad. Men det får inte bli någon vana med det försvarsspelet, säger Wulff till FotbollDirekt.se.

Han började med att rädda en mycket fin frisparks-nick av Sebastian Eriksson men returen kunde Eriksson själv skicka in efter att Elfsborgsförsvararna inte förmått rensa bort bollen.

ANNONS
- Det var bara att konstatera att de var lite hetare i boxen än vad vi var, säger Wulff krasst konstaterande.

Men det är två situationer som man minns mer än några andra. Vid den första i slutet av första halvlek när Niklas Bärkroth fick ett friläge och bara skulle sätta bollen i bortre hörnet, där fick Wulff ut en hand på bollen och styrde bort den till hörna. Och sedan trippelräddningen i samband med IFK Göteborgs 3-1-mål.
- Visst gör jag några bra räddningar men det är surt att förlora. Jag försökte freda mig och målet så gott jag kunde och det tredje avslutet räddar jag på mållinjen. Men surt att den ändå går in sedan.

- Nu är jag uppvärmd inför matchen mot Trelleborg i alla fall, säger Wulff halvt på skämt, halvt på allvar.

Då hoppas han på bättre hjälp av sina försvarare.
- Vi får ta nya tag helt enkelt. Jag känner ändå att försvararna litar på mig och samarbetet har fungerat bra de andra matcherna jag har spelat.

ANNONS

1-5 mot antagonisten IFK Göteborg svider förstås men är det någon som inte ska lastas för förlusten är det Joakim Wulff som alltså i nästa omgång kan bespetsa sig på ett nytt framträdande, då Ante Covic är avstängd.

Publicerad 2010-04-18 kl 19:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto