Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö börjar träna på hybridgräs

I augusti 2017 får Malmö FF sin första träningsyta i hybridgräs. Till skånesport.se säger klubbens vd Niklas Carlnén att även Swedbank stadion får ett liknande underlag om experimentet faller väl ut.

Hybridgräs kan vara framtiden för allsvensk fotboll. Under sensommaren 2017 beräknas Malmö FF göra klart en träningsplan med just hybridgräs. 

- Då får vi en helt annan nyttjandegrad, kalkylerna säger 600-800 timmar fler per år, säger MFF:s vd Niklas Carlnén till skånesport.se. 

Utöver MFF beräknas division 3-laget Ljungby kunna spela på samma underlag inom kort, och på Kamratgården får IFK Göteborg klubbat igenom en hybridgräsplan.

- Vi följer det som händer i Ljungby, men ännu mer kommer vi att titta på hur utfallet blir när två elitlag som vi och IFK Göteborg börjar träna på hybridgräset. Om erfarenheterna blir positiva kan nästa steg vara att lägga hybridgräs även inne på Swedbank stadion och spela alla våra matcher på det underlaget, säger Niclas Carlnén.

Svensk Elitfotboll (SEF) har tillsatt en utredningsgrupp med Malmö, Falkenberg, Djurgården, Elfsborg och Gif Sundsvall som har i uppgift att jämföra de olika underlagen. 

Hybridgräs är till stora delar naturgräs som blandas med konstgräs. Det skapar en matta som tål mer än naturgräs och därför kan den också utnyttjas mer.

Några av Europas jättar, så som Real Madrid, Bayern München och Arsenal spelar alla på hybridgräs

Publicerad 2016-12-03 kl 20:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons