POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Malmö efter krismötet - bussförslaget står fast

Malmö FF sitter i en rävsax. Supportrarna känner sig kränkta över tvångsbussningen till Helsingborg – men klubben kan inte backa.

- Polis och politiker kräver detta, säger vd Per Nilsson.

Som fotbollskanalen.se rapporterat tidigare tar MFF till okonventionella metoder för att inte riskera oroligheter inför mötet med ärkerivalen HIF på Olympia 24 september. Som en uppmärksammad åtgärd kräver de himmelsblå att alla anhängare registrerar sig på särskilda bussresor, som gemensamt avgår från Malmö på matchdagen. Den som väljer alternativa färdmedel tillåts inte att komma in på bortafansens läktare.

Många har känt sig begränsade och kränkta av restriktionen, vilket fick MFF Support att kalla till ett möte där klubbens representanter besvarade frågor på onsdagen.

- Det var ett konstruktivt möte där många kunde vädra sin upprördhet över att vi inkräktat på deras integritet. Vi förstår dem. Samtidigt fick vi chansen att förklara oss, och berätta att det här inte är något vi drivit igenom själva, utan kravet kommer från polis och politiker, säger vd Per Nilsson till fotbollskanalen.se.

Enligt honom har Region Skåne som helhet riktat kritik mot fotbollsföreningarna i länet, efter att flera incidenter med läktarvåld inträffat de senaste åren. Inte minst i fjol då derbyt på Swedbank Stadion fick avbrytas. Om de allsvenska lagen ska få ha sina tillstånd för evenemangen kvar, måste de mer eller mindre garantera att våldsamheter uteblir, hävdar Per Nilsson.

- Vi har fått ett krav på oss att se till att det inte blir konfrontationer mellan de olika supportergrupperna. Politikernas önskan har övergått i en polisiär order, säger han.

Tanken med MFF:s påbud är därför att slussa åskådarna raka vägen från Malmö till Olympia, och undvika manstarka folkmarscher genom Helsingborg före avspark.

- Vårt förslag togs inte väl emot av alla supportrar, så är det ju. Men jag upplevde också att vi kunde lägga fram bakgrunden på ett bra sätt. Jag vill även betona att om någon har idéer kring hur vi kan minska eller eliminera risken för konfrontationer, då diskuterar vi gärna. Vi vill inte använda tvångsåtgärder på det här sättet utan för en dialog i positiv anda med våra supportrar.

Men tills vidare står bussförslaget fast?

- Ja, det gör det.

Hur tog supportrarna emot era förklaringar?

- Väldigt olika, såklart. Men jag tycker att de ansträngde sig lika mycket som vi för att hitta bra lösningar.

Är ni självkritiska så här i efterhand, med tanke på hur kraftiga reaktionerna ändå blivit?

- Vi är mest självkritiska när det gäller hur väl vi förankrat förslaget och hur vi informerat om det. När det gäller kravet i sig kommer det ju inte från oss.

Publicerad 2012-09-05 kl 21:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå