Malmö FF fortsätter att vinna – Strandberg vände matchen med två mål på två minuter

Malmö FF höll på att gå mot årets första förlust efter tre raka segrar. Då klev Carlos Strandberg in och sent fixade 2-1 mot DC United.

Malmö FF gick idag in i sin fjärde, och sista, träningsmatch den här försäsongen. Efter dagens match mot MLS-laget DC United är det nämligen bara drygt en vecka kvar innan tävlingssäsongen börjar för MFF, med en gruppspelsmatch i cupen mot Dalkurd.

MFF kom till stora delar med en ordinarie startelva, dock med den tidigare skadade Egzon Binaku i sin första start för föreningen. Arnor Traustason har ännu inte kunnat debutera på grund av sin skada och satt inte bänken idag heller.

DC Uniteds 0-1 kom turligt i andra halvlek. MFF kontrade, tappade boll, och när DC United skulle slå en längre passning tog den på en MFF-spelare. Bollen hamnade i bra läge för tidigare IFK Göteborg-provspelaren Darren Mattocks, som i friläge tryckte in bollen i bortre.

MFF hade under 90 minuter ett stort gäng situationer som kunde ha gett mål, men det tog till de sista minuterna innan något hände. Först slog Franz Brorsson en långboll, Fouad Bachirou tog emot vände om, Alexander Jeremejeff hittade en djupledspass till Carlos Strandberg och 1-1.

Det tog mindre än två minuter innan nästa mål gick in. MFF kom runt på högerkanten, och efter en del stök efter inlägg fick Strandberg bollen och gjorde MFF:s 2-1. Hans fjärde mål på tre matcher. Det blev också 2-1, lagets fjärde seger av fyra möjliga, och imorgon åker MFF tillbaka till Sverige efter tio dagars veckors träningsläger i USA.

Malmö FF startelva: Dahlin – Larsson (73'), Nielsen, Bengtsson (60'), Binaku (46') – Rieks (83'), Lewicki, Bachirou, Svanberg – Jeremejeff, Rosenberg (68')

Inhoppare: Safari (46'), Brorsson (60'), Strandberg (68'), Vindheim (73'), Shabani (83')