Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö FF-scouten: "Vi vet vad vi vill ha"

Foto: Scanpix

Inga nyförvärv ännu för Malmö FF. Den starka ekonomin ger fördelar, men också tydliga nackdelar.

- Det är klart att det finns baksidor med klubbar som prissätter sina spelare utifrån MFF:s nya ekonomi, säger chefsscouten Vito Stavljanin till FotbollDirekt.se.

Det har varit tyst kring Malmö FF på transfermarknaden så här långt. Men när det europeiska transferfönstret öppnar den 1 januari kan det hända saker. Chefsscouten Vito Stavljanin menar att klubben har en tydlig bild över hur de vill förstärka.

- Alltså vi vet ju vad vi vill ha. Alla spelare som är intressanta för oss är scoutade under lång tid och informerade om vårt intresse. Vi är förberedda. Ja, vi ligger steget före. Daniel Andersson vill ligga steget före så vi brukar alltid göra det, säger Stavljanin till FotbollDirekt.se.

- Jag kan ju inte berätta om hur vår plan ser ut men vi har klara mål med det här fönstret som vi hoppas på att nå fullt ut.

Malmö FF:s dubbla Champions League-äventyr gör att klubben har ekonomiska förutsättningar som är överlägset alla allsvenska konkurrenter. Men det finns också nackdelar med den nya kassan.

- Vår starka ekonomi är ju förstås en otrolig tillgång men det är klart att det finns baksidor med klubbar som prissätter sina spelare utifrån MFF:s nya ekonomi. Men det där är en mindre del av den totala bilden och är någonting jag säger mest för att vara ärlig för det mesta är ju starkt positivt för oss. Anseendet är ju i dag ett helt annat. Det är mycket lättare att presentera MFF:s varumärke. Vi är attraktiva och kan nu vara med om spelare och namn vi inte kunde konkurrera om för några år sedan, säger Stavljanin.

Publicerad 2015-12-30 kl 11:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons