TV: Ranties supermål räckte inte

Malmö FF

Malmö FF ställdes mot de allsvenska nykomlingarna Halmstad BK. Det blev en poäng till båda lagen efter att Rantie stått för ett mål utöver det vanliga.

Malmö FF inledde klart bäst och pressade tillbaka Halmstad - utan att skapa några heta chanser. Efter 28 minuter trodde många att MFF:s Tokelo Rantie gjorde 1-0, men domaren blåste för offside.

Bara minuten senare var det nära igen. Rantie avancerade och hittade Magnus Eriksson centralt, han släppte i sin tur ut till Simon Thern som blev fri, men lyckades inte sätta bollen i mål.

Till slut fick Tokelo Rantie göra 1-0 på riktigt, och som han gjorde det. Sydafrikanen dribblade sig förbi fyra motståndare, på vägen bjöd han på ett antal överstegsfinter och en klacktunnel innan han dunkade in 1-0 via ribban. Rantie tvingades senare lämna planen på bår med en misstänkt vadskada.

Bara minuten senare kunde Halmstad kvittera efter att Gudjon Baldvinsson förvaltat sitt friläge på bästa sätt och rullat in 1-1.

Malmö FF: Dahlin - Concha, Helander, Halsti, Ricardinho - Hamad, Pekalski, Friberg, Thern - Rantie, Eriksson.

Halmstad: Lukic - Westerberg, Liverstam, Magyar, Järdler - Blomberg, Rojas, Fagercrantz, Selakovic - Boman, Baldvinsson.

Publicerad 2013-04-01 kl 17:00