Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lewicki ska stoppa Sjachtars "motorcyklar"

Allsvenskan

De brasilianska motorcyklarna stoppades på hemmaplan. Nu väntar samma uppgift för Malmö FF:s mittfältsduo Oscar Lewicki och Enock Kofi Adu borta mot Sjachtar Donetsk.

- Vi hade ganska koll på dem i Malmö. Det tar vi med oss, säger Lewicki.

Foto: Scanpix

Tränaren Åge Hareide kallade brasilianerna Marlos och Bernard för två motorcyklar som far fram på Sjachtar Donetsks kanter inför Malmö FF:s 1—0-seger på hemmaplan i Champions League.

- De var skickliga och väldigt duktiga på att kombinera på små ytor. Men jag tycker att vi hade ganska bra koll på dem, säger Oscar Lewicki.

Limhamnsfödde Lewicki anslöt till MFF inför årets säsong från Häcken. Då fanns redan hans partner på innermittfältet på plats — Enock Kofi Adu. Ghananen har varit en av skåningarnas mest nyttiga spelare under de två senaste årens Champions League-äventyr.

- Jag och Oscar måste göra samma jobb som hemma. Vi måste vara alerta och de ska inte få passa sig igenom på ytan framför backlinjen. Det jobbet är väldigt viktigt för laget, säger Enock Kofi Adu.

Annons

MFF gjorde en klockren insats såväl offensivt som defensivt i första mötet med Sjachtar Donetsk hemma i Malmö.

- Sjachtar fick ha rätt mycket boll, men det var inte så nära vårt mål. Det var mest utanför straffområdet och de var inte allt för villiga att pröva på att skjuta därifrån, säger Lewciki.

Ni skapade många chanser. Vad gjorde ni rätt där?

- Vi var väldigt effektiva, trots att vi inte lyckades göra mål. Vi var väldigt raka och kom med hotande löpningar, som gjorde att vi fick hundraprocentiga chanser. Det är något vi kan ta med oss, säger Lewicki.

Vad tycker du om att det är inbördes möten som avgör om ni och Sjachtar hamnar på samma poängskörd?

- Det är så klart lite negativt för oss eftersom vi har så mycket bättre målskillnad än Sjachtar i nuläget. Men leder de med 2—0 gäller det att göra 2—1-målet, säger Lewicki.

Annons
Publicerad 2015-11-02 kl 13:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto