Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Rosenberg efter krysset: "Har oss själva att skylla"

Allsvenskan

BORÅS: Malmö hade tre poäng halv inpackade i bussen hem. Då avbröts matchen och Elfsborg kunde ta över helt.
– Vi har oss själva att skylla, säger Markus Rosenberg bittert.

Foto: TT

Magnus Wolff Eikrem såg ut att bli matchvinnare för Malmö med sina två fina mål. Men i den 105 matchminuten efter ett långt spelavbrott kunde Elfsborg kvittera genom Marcus Rohdén. Ett mål som kom till efter att Elfsborg tagit över spelet helt. Efter matchen var storstjärnan Markus Rosenberg kritisk mot lagets insats i slutet.

– Vi gör en bra match och förtjänar att vinna och ta med oss tre poäng, det är sista 20 som inte är bra. Vi sjunker för lågt med laget, tanken var ju att spela 4-5-1 och kontra men vi hamnade alldeles för lågt ner i plan och vi har bara oss själva att skylla. Det var inte någon tanke att det skulle bli så defensivt som det blev.

Annons

Vad säger du om avbrottet?
– Det är tråkigt att det ska hända, tråkigt för hela allsvenskan. Sen är det tråkigt att det tar så lång tid innan man kan köra igång även om det brinner eller så, det borde gå att få igång matcherna tidigare. Sen är det tröttsamt för alla när det blir ett så långt break, säger Rosenberg.

Han har en lång utlandskarriär bakom sig men beskriver situationen som vi har i Sverige och svensk fotboll som unik.
– Ja, vi är lite unika och jag vet inte varför vi är så annorlunda. Det känns dock som att man måste tänka efter rejält och komma med svar. För det är riktigt tråkigt och man måste försöka få bort det för det är inget som vi kan påverka.

Efter matchen valde spelarna i Malmö att inte tacka sina tillresta supportrar, Tobias Sana stod för undantaget och spridda burop hördes från supportrarna.

Annons
– Jag gick rakt ut för jag var irriterad över att vi tappade segern, säger Rosenberg.

Ingen markering mot fansen?
– Nej, nej! Det var inget sådant.

Publicerad 2015-05-11 kl 22:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto