TV: Tungt guldtapp för MFF - Wulff räddade Öster i 89:e

Han missade två frilägen i slutet.
Och laget fick bara en poäng mot Öster.
- Jag skulle gjort mål, sade Rantie.

Allsvenskans två formstarkaste lag möttes under söndagen i Växjö.

Malmö FF, där mittfältaren Jiloan Hamad var avstängd, hade fyra raka segrar. Öster, som kämpar för nytt kontrakt, hade tre raka segrar och totalt fem matcher utan förlust.

Matchen slutade 1—1, ett resultat som räckte för att Malmö skulle ta över serieledningen. En poäng före Helsingborg och fyra före AIK och IFK Göteborg.

Det mesta kom att handla om vad som hände efter att Tokelo Rantie, som nyligen såldes till Bournemouth, byttes in i Malmö. Efter det öste laget på. Men det fanns en som hindrade en seger: Östers målvakt Joakim Wulff, som gjorde sin bästa allsvenska match.

- Ja, men det kommer fler matcher..., sade han.

Räddade frilägen

Under de sista 20 minuterna tippade Wulff ett skott från Simon Thern till hörna. Han räddade Ranties första friläge med benet. Och det andra med handen. I den 90:e minuten.

- Jag slänger upp en hand och den går utanför. Den sista mot Rantie är rätt hög klass, sade Wulff.

Rantie:

- Målvakten var enastånde.

Däremellan sköt Magnus Eriksson utanför i ytterligare ett friläge.

- Där ska det vara mål. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna matchen och ska egentligen ha tre poäng här, sade Eriksson.

Wulff igen:

- Jag försökte täcka av och det gick bra. Så de hade ju sina lägen. Malmö är ett bättre lag än oss så vi är nöjda med en poäng.

Klar straff

Östermålvakten var även inblandad i Malmös kvittering. Efter att ha fällt Emil Forsberg blev det straff för bortalaget, precis före paus.

En straff som Magnus Eriksson sköt in med vänstern — sedan bollen studsat på en tuva och över Wulff.

- Jag går rätt och känner att jag har den, men sen studsar den upp, sade Wulff, som inte förlorat sedan han gjorde comeback efter skada för sex matcher sedan.

Öster tog annars ledningen i en händelserik match. Pablo Pinones Arce sköt via en bortaspelare in 1—0. Han har därmed gjort Östers sex senaste mål, efter fyra stycken i 4—2-segern mot Elfsborg senast.