POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Malmö FF:s jättevinst 2018: Nära 40 miljoner kronor

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF gjorde en jättevinst 2018.
Skåneklubben gick nära 40 miljoner kronor plus.
- Vi gjorde ett starkt resultat, vilket till stor del grundades i ett lyckat Europaspel, säger MFF:s tillförordnade ordförande Anders Pålsson. 

Malmö FF hade i fjol ett ekonomiskt lyckat år och meddelade redan i januari att föreningen nu har ett eget kapital på nära 500 miljoner kronor. I dag släppte MFF årsredovisningen inför årsmötet den 1 mars och visade nu upp siffror för resultatet 2018. 

Malmö FF meddelade att det egna kapitalet vid årsskiftet uppgick till 496,7 miljoner kronor, vilket är det högsta egna kapitalet som föreningen haft någonsin. Vid samma tidpunkt i fjol var det egna kapitalet på 457,1 miljoner kronor. 

Skåneklubben omsatte 342,9 miljoner kronor under 2018, vilket är en ökning med 121,6 miljoner kronor från 2017 och innebar 39,6 miljoner kronor i vinst efter skatt. Anledningen till detta grundar sig främst i att intäkterna från Uefa efter ett lyckat Europaspel ökade från 7,7 miljoner kronor till 81,7 miljoner kronor 2018. 

- Vi gjorde ett starkt resultat, vilket till stor del grundades i ett lyckat Europaspel. Med ett eget kapital på en halv miljard kronor och en kassa på över 200 miljoner kronor har vi möjlighet att fortsätta att satsa på spelartruppen och investera i Stadion och organisationen, säger MFF:s tillförordnade ordförande Anders Pålsson i en kommentar på klubbens hemsida.

Samtidigt ligger även spelarförsäljningar och ökade matchintäkter bakom vinsten. 

"Nettointäkter för spelarförsäljningar, där ett avdrag för nedskrivning av det kvarvarande bokförda värdet på Kingsley Sarfo ingår, har ökat till 49,0 miljoner kronor. Matchintäkter ökade från 54,8 till 74,3 miljonerkronor, Marknadsintäkterna ökade något, souvenirförsäljningen minskade något och hyresintäkterna ökade något", skriver klubben i sammanfattningen av ekonomin. 

Vidare meddelade även föreningen att de totala kostnaderna ökade från 226 miljoner kronor till 300,8 miljoner kronor.

"Större delen av ökningen beror på kostnader relaterade till Europaspelet, investeringar i spelartruppen och nedskrivningar av värdet på vissa spelare därdet vid bokslutets upprättande bedömdes sannolikt att de skulle säljas under vinterns transferfönster", skriver MFF vidare i sammanfattningen.

Publicerad 2019-02-15 kl 17:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå