Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö gör fler mål - genom färre skott

Färre skott - fler mål. En udda kombination som fungerar för Malmö FF. Men någon slump är det inte. Roland Nilsson är övertygad om att det är tajming det handlar om.

– Det är detaljer som är avgörande och som man måste jobba med på den här nivån, säger tränaren Roland Nilsson till Sydsvenskan.

I år har Malmö lyckats med konststycket att göra dubbelt så många mål som i fjol med färre avslut efter tio omgångar.
Malmös tränare Roland Nilsson ser ett mer samspelt lag som en delförklaring, men frågan är om inte just värderingar av situationer är den allra främsta orsaken. Guillermo Molins nickar med.

– Jag tror att vi skjuter mer i rätt lägen, säger han.
- För egen del kommer jag till bättre och jag har mycket att tacka Daniel Larsson för det. Vi har hittat ett samspel som jag trivs väldigt bra med. Han skapar ytor för mig och jag skapar ytor för honom. Och vi ger bollarna till varandra där vi vill ha dem. Det är viktigt.

Wilton Figueiredo är fortfarande skottvilligast, men är även han bättre på att bedöma när det är läge att avlossa skotten.

– Det är en styrka att ha en spelare som vågar gå fram och skjuta. Då kan inte motståndarna backa ner som ett handbollsförsvar. Men förra året sköt Wilton ofta i fel lägen, menar Roland Nilsson.

Ikväll väntar Elfsborg. Och MFF ska fortsätta på samma vis - utan att tänka. Spelarna har lärt sig att det är psykologiskt viktigt som anfallare att inte tänka för mycket.

– Målskyttar behöver göra mål. När det inte lyckas gäller det att inte fundera för mycket. Daniel Larsson lärde sig väl det förra året. Det är bara att köra på och spela fram andra i stället, så kommer de egna målen förr eller senare. Det är precis det som hänt nu, säger Nilsson.

FotbollDirekt.se  


 

Publicerad 2010-05-05 kl 14:22
Annons
Annons
Annons