Malmö med i guldjakten - efter rysare mot Kalmar

Malmö hänger på i guldracet. De var pressade mot slutet av matchen mot Kalmar, men kunde hålla undan och vinna med 2-1.

Daniel Larsson gjorde Malmös 2-0 mål

Kalmar experimenterade med en fembackslinje med tre mittbackar, inget lyckat drag av tränare Nanne Bergstrand. Men Malmö tackade och tog emot. Det var väldigt virrigt i Kalmars försvar och det utnyttjade Malmö skoningslöst. Ricardinho kunde sätta 1-0 sedan bollen letat sig ut på vänsterkanten efter att den lekt flipperkula runt Kalmars straffområde. Daniel Larsson gjorde 2-0 sedan han sprintat ifrån Paulus Arajuuri och då var matchen bara 21 minuter gammal.

Efter 35 minuter gick Kalmar över till 4-4-2 och fick bättre grepp om matchen. Men då var skadan redan skedd för Kalmar.

I andra halvlek så hade Malmö betydligt mindre boll än i första, men det var ändå de som hade de klart hetaste chanserna. Jiloan Hamad och Tokelo Rantie var närmast att utöka den blåa ledningen.

I stället kunde Kalmar, som dittills hade haft mycket svårt att ens få till något avslut, reducera. Malmöförsvaret glömde bort inhopparen Erik Israelsson som smög sig fram och nickade in 2-1.

Kalmar hade några ströchanser till en kvittering, men Malmö höll undan och tog tre viktiga poäng i guldjakten.