Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö riskerar åtal för skattebrott – krävs på miljoner

En skattehärva håller på att rullas upp kring Malmö FF.
Totalt rör det sig om obetalda skatter på flera miljoner kronor.
De inblandade riskerar åtal.

Allsvenska Malmö FF är den senaste i raden av elitidrottsklubbar som fastnat i Skatteverkets granskning. I huvudsak rör det sig om felaktigt utbetalda mångmiljonersättningar till spelarna Anders Andersson och Jimmy Dixon.
Totalt krävs spelarna och klubben på över elva miljoner kronor extra i skatt.
-Jag utgår från att vi kommer överklaga besluten. Jag har själv inte tagit del av dem, säger Bengt Madsen, ordförande i Malmö FF, till Aftonbladet.
Skatteverket har siktat in sig på uppläggen kring de ersättningar som betalades ut till Andersson och Dixon när de värvades till klubben i juni 2005 respektive december 2006.

-Vi har framför allt tittat på så kallade sign on-bonusar betalade med artistskatt. Många gånger handlar det om stora belopp som klubbarna kan betala till spelare som man värvar med fördelaktig beskattning. Men då måste klubbarna sköta det på ett 100-procentigt korrekt sätt, säger Rolf Nilsson, samordningsansvarig på Skatteverket, till Aftonbladet.

Skatteverket anser att Anders Andersson ska betala nära tre miljoner kronor extra i skatt, Jimmy Dixon drygt en miljon kronor.
Dessutom tillkommer arbetsgivaravgifter för Malmö FF. Skatteverket har även funnit andra tvivelaktiga utbetalningar i klubben.
Totalt krävs Malmö FF på 7,5 miljoner kronor i skatter och avgifter, enligt Aftonbladet. De inblandade riskerar dessutom åtal eftersom beloppen är så stora.

TT

Publicerad 2009-12-12 kl 11:33
Annons
Annons
Annons