POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Malmö vände jätteminus till plus: Tack vare Europaspelet

Malmö FF resultat, om man inte räknar spelarövergångar, förbättrades från minus 26,7 miljoner till plus 9,3 miljoner.
- Har fått 33, 34 miljoner av Uefa för Europaspelet, säger ordförande Håkan Jeppsson till fotbollskanalen.se.

Förra året backade Malmö FF cirka 27 miljoner kronor. Den siffran har skåningarna på bara ett år lyckats vända till tre miljoners vinst.

Räknar man bort spelarövergångar och avskrivningar gick laget 9,3 miljoner plus.

Orsaken är Europa-spelet, menar ordförande Håkan Jeppsson:
- Huvudsakligen är det två saker. Dels har vi fått 33, 34 miljoner kronor av Uefa för att spela i Europa och dels har vi sänkt våra operationella kostnader med cirka 12 miljoner, säger han till fotbollskanalen.se.

- Tyvärr så har vi tappat på allsvenskan och det beror nog på att vi spelar fler matcher, att det inte gick så bra och att Europa blev mer intressant. Det torskade vi en del pengar på.

Hur ser det ut inför 2012?
- Vi kämpar på. Vi har gjort en ganska dyr investering i vår stadion och jobbar på att få ner de fasta kostnaderna för den. Allt annat ser bra ut.

Hur dyr är arenan?
- Den kostar oss idag ungefär 60 miljoner kronor om året och de flesta allsvenska klubbar omsätter inte ens det. Vi måste fortsätta höja intäkterna.

Hur kan ni göra det?
- Fortsätta i samma takt som vi gör nu. Vi har ju ökat intäkterna varje år nu i fyra år. Vi behöver fler evenemang, vi måste höja publiksnittet och öka marknadsintäkterna genom att erbjuda mer till företagen.

Årsredovisningen visade också att klubben hade 5,9 miljoner kronor i likvida medel. Något Jeppsson inte är helt nöjd med.
- Vi tycker väl kanske att 5, 6 miljoner är lite för lite. Vi omsatte ändå 207 miljoner 2011 och med den omsättningen och de stora kostnader vi har skulle vi behöva lite mer pengar i kassan för att känna oss riktigt trygga. Men vi har koll på kassaflödet och har haft positiv likviditet de senaste åren så det är ingen ko på isen.

Publicerad 2012-02-24 kl 21:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto