Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmöbacken: Nilsson på pricken lik Solbakken

Nilsson ska ersätta Solbakken i FC Köpenhamn. Ett bra val av FCK, menar Malmös Ulrich Vinzents.
- Han har alla förutsättningar att lyckas i FC Köpenhamn, säger han till Ekstrabladet.

Fotbollskanalen.se har kunnat avslöja att en övergång för Roland Nilsson till FC Köpenhamn bara är en tidsfråga. Nilsson vill dit – och FCK vill ha Nilsson. I Köpenhamn-klubben skulle Nilsson ersätta framgångsrike Ståle Solbakken, och Malmö FF:s danska back Ulrich Vinzents menar Köpenhamn-klubben scoutat rätt som bestämt sig för Nilsson. Solbakken och Nilsson är nämligen lika varandra.

- Bara deras CV påminner mycket om varandras. De har bägge två haft stora aktiva karriärer i landslaget, spelat fotboll i England, startat deras tränarkarriärer i små klubbar och är vad man brukar kalla moderna tränare.

Vinzents menar också att ”Rolle” skulle kunna ersätta Solbakken med stil. Likheterna dem emellan skulle göra att Nilsson skulle smälta bra in i FC Köpenhamns organisation.

- Han har alla förutsättningar att lyckas i FC Köpenhamn. Han vill med sin stil utanför planen vinna spelarnas respekt, sedan han på planen har haft en förmåga att utveckla vårt spel i samma riktning som FC Köpenhamn har gjort med ett snabbt passningsspel med få tillslag.

Publicerad 2011-03-20 kl 21:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons