Målskytten Vecchia om framtiden: "Lämnar jag Sirius så vill jag till utlandet"

Sirius vann matchen mot Falkenberg med 3-1.
Stefano Vecchia gjorde mål - men framtiden i allsvenskan är osäker.
- Jag är där i mitt liv att jag vill gå så långt jag kan inom fotbollen och se hur långt det kan räcka, säger han till UNT.

Se Sporten i spelaren med mål från matchen.

Sirius dröm om Europa lever efter segern mot Falkenberg under måndagskvällen.

Matchen blev en tillknäppt historia i den första halvleken, trots att Uppsala-laget fullständigt dominerade bollinnehavet. Första målet skulle komma i matchminut 69, då Elias Andersson skulle placera in 1-0 från distans.

2-0-målet skulle succéspelaren Stefano Vecchia stå för några minuter senare. En spelare som det ryktats flitigt om efter hans allsvenska säsong. Under helgen berättade Vecchia för UNT vart han helst flyttar när han lämnar Sirius:

Den dagen jag lämnar Sirius så vill jag inte inom Sverige, det är inte tanken i alla fall sedan så vet man aldrig. Den dagen jag lämnar Sirius så är det utlandet jag vill till, säger Vecchia till UNT.

Det viktiga är väl att jag känner att jag får fortsätta utvecklas, fortsätta ta kliv och bli en bättre fotbollsspelare. Sedan var det är, om det är här eller någon annanstans, det vet man inte, säger han.

Falkenberg skulle reducera i matchen, med sex minuter kvar av ordinarie tid - men lyckades inte hitta en kvittering och matchen slutade 2-1 till Sirius.

Sirius befinnner sig efter måndagens matcher på 6:e plats i allsvenskan, med bara tre poäng upp till Elfsborg och Häcken som båda har 35 poäng och ligger tvåa och trea.

-
-
Publicerad 2020-09-21 kl 21:26

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.