Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Målvaktsprofilen: "Hela förra året var skit"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sprutor, operation och inte speciellt många genomförda träningar.
Christoffer Källqvist hade inget vidare 2015.

- Jag spelade, men kände mig aldrig hundra, säger Häcken-målvakten till Fotbollskanalen.

När domaren blåser för paus i träningsmatchen mellan Häcken och Odd reser sig Christoffer Källqvist upp från sin plats på läktaren. Om 32-åringen hade fått bestämma hade han klivit rakt ner i omklädningsrummet, bytt om och kastats in i den andra halvleken.
Dessvärre sätter höfterna stopp. Och det har de gjort under en lång, lång tid nu.

- Man kan nog gå tillbaka till säsongen 2014, sommaren där. Då började det spöka i ljumskarna och magtrakten, säger han.

Orsaken var pålagringar. Christoffer Källqvist visste det inte då, men under vintern samma år lyftes diskussionen om en operation fram. Om att gå in i höfterna och slipa bort det där onödiga. Men diskussionen rann ut i sanden.

- Med facit i hand skulle jag ha gjort operationen då. Men när man är där vill man spela, vara med, säger han.

Konsekvensen blev ett fjolår som var allt annat än bra. Visst stod han 13 allsvenska matcher för Häcken. Och visst satt han på bänken i ytterligare tolv. Men tiden däremellan var inget vidare.

- Hela året var skit egentligen. Jag missade i stort sett hela försäsongen. Sedan kom jag igång hyfsat under våren, men på sommaren kom det mer och mer. 

- Jag var inte hundra. Och beslutet växte fram att det var operation som krävdes. Jag gick på en jävla massa sprutor. Och under den sista tiden gjorde jag inte många träningar.

Operationen genomfördes i september - mitt i allsvenskans slutstrid. Den gick som planerat, men än är Christoffer Källqvist inte tillbaka på fotbollsplanen. Istället får han sitta på läktaren när Häcken försäsongsspelar.

- Jag hade hoppats vara med nu, men jag fick en överansträngning i höftböjaren under rehabiliteringsperioden. Alltid är det något. Det är den som stör nu. Av operationen känner jag inget, säger han.

När tror du att du kan vara tillbaka?
- Nu kör jag tre fotbollspass i veckan. Det är ändå hyfsat. Nu ska jag bara få bort reaktionen jag får efter varje pass …

- Men jag hoppas fortfarande vara med när det drar i gång på allvar med Svenska Cupen. Och jag tänker inte ge upp. Så länge motivationen finns där kommer jag köra.

Publicerad 2016-02-10 kl 11:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons