Målvaktstabbe bakom MFF:s tapp - släppte in mål från halva planen

MALMÖ. Malmö FF fick bara 2-2 i årets första träningsmatch.
Den svenska mästaren tappade en 2-0-ledning mot det danska andraligalaget Jammerbugt efter ett målvaktsmisstag och straffmål.
- Vi byter kanske för många, för unga, som är bra - men inte tillräckligt redo för att spela på den här nivån, säger Milos Milojevic efter matchen.

Malmö FF gjorde ett par ändringar i startelvan som tränaren Milos Milojevic annonserade i går, när samarbetsklubben Jammerbugt FC väntade i herrlagets första träningsmatch. Jo Inge Berget fick spela anfallare istället för den flyttryktade Amin Sarr, och den lika omsusade Anel Ahmedhodzic ställdes över helt. Berget fick också matchens första målchans i den 22:a minuten men gästernas Pape Seydou Ndiaye räddade till hörna.

Fem minuter senare spelade Adi Nalic fram Felix Beijmo till ett bra läge men högerbacken skyfflade skottet över ribban. I minut 29 kom istället ledningsmålet. Vänsteryttern Sebastian Nanasi dribblade förbi några motståndare och fick på ett skott som blev en perfekt passning till Berget, som stötte in bollen från nära håll.

2-0 kom efter en blixtrande kontring. Nanasi frispelade Erdal Rakip som hittade en helt ren Patriot Sejdiu och 21-åringen placerade in bollen i öppet mål. Till den andra halvleken gjorde hemmalaget åtta byten och Sarr kom inte till spel alls. Efter en händelselös inledning reducerade Jammerbugt med ett spektakulärt mål i den 73:e minuten.

Diogo Pimentel drog till från halva planen när han såg Viktor Andersson stå långt utanför målet. Andersson fick händerna på bollen men tappade in den i mål. P19-målvakten revanscherade sig kort senare med en dubbelräddning - däremellan fick Veljko Birmancevic se sitt skott från nära håll räddas.

Jammerbugt tilldömdes en straff några minuter senare efter en hands i MFF:s straffområde. Sead Gavranovic förvaltade straffen i mål och kvitteringen var ett faktum. Milojevic bytte med 20 minuter kvar ut tre fjärdedelar av MFF-backlinjen, vilket bidrog till att laget tappade kontrollen, och det danska laget hade bud på segern i slutminuterna.

Milojevic fick nöja sig med 2-2 i sin första match som Malmö FF-tränare.

- Vi börjar matchen bra och har bra kontroll, vi har många sekvenser i första halvlek som är bra. Kanske 60 minuter av matchen har vi kontroll. Vi byter kanske för många, för unga, som är bra - men inte tillräckligt redo för att spela på den här nivån. Matchbilden ändras lite och de blir det bättre laget, säger Milos Milojevic och syftar på den inbytta P19-trion.

Härnäst väntar matcher mot ryska FK Krasnodar och Lokomotiv Moskva på träningslägret i Marbella.

MFF:s startelva i första halvlek:
Dahlin - Beijmo, Nielsen, Moisander, Larsson - Rakip, Christiansen (K), Nalic - Nanasi, Berget, Sejdiu