Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Manfall i MFF bekymrar inte Rydström: "Tidigare hade jag blivit orolig"

Allsvenskan

MALMÖ. Flera Malmö FF-kuggar saknas till mötet med IFK Värnamo.
Henrik Rydström väljer då att lyfta spelare som klivit fram senaste tiden.
- Jag tycker att Sebastian Nanasi bara på 1,5-2 månader blivit mer en riktig seniorspelare, säger MFF-tränaren.  

Foto: Mathias Bergeld och Ludvig Thunman/Bildbyrån

De ordinarie spelarna Anders Christiansen, Anton Tinnerholm och Derek Cornelius missar lördagens bortamatch mot IFK Värnamo. Därtill är främsta målskytten Isaac Kiese Thelins medverkan högst osäker. Chefstränaren Henrik Rydström bekymrar sig dock inte över att han tvingas byta ut delar av stommen.

- Hade det varit i de tre-fyra första matcherna så hade jag varit lite oroad. Nu är jag inte alls lika oroad, för jag tycker den grunden som vi sökte efter - med en centrallinje som sitter där hela tiden - den börjar fler och fler förstå. Då blir det inte på samma sätt. Sedan tror jag att alla lag vill ha sin stomme och sina ledare på planen, säger han och fortsätter:  

Annons

- Anders, Isaac, Derek och Anton är alla ledare. Men å andra sidan har vi Niklas (Moisander), som är en ledare, tillbaka. Och jag tycker att Sebastian Nanasi bara på 1,5-2 månader blivit mer en riktig seniorspelare. Han är en av de som fattat att: “Fan, Anders kommer inte spela mer i år. Vi är fler som måste steppa upp”. När vi var på träningsläger sa jag till gruppen att de inte kan förvänta sig att Anders ska lösa allt - för det har varit lite så. Det gäller i allra högsta grad nu och när några viktiga spelare saknas blir det om möjligt ännu viktigare.  

Rydström nämner också Stefano Vecchias och Sergio Peña bland spelarna som tar ledaransvar. Även Martin Olsson, som under försäsongen blev avstängd i en match efter sena ankomster till lagmöten.  

- Martin är ett jättebra exempel på en som har steppat upp i sitt ledarskap. Fit, förberedd - och i tid, säger Henrik Rydström.

Annons

- Martin är en bra person. Han är en landslagsspelare som gjort många matcher i Premier League, och hanterat att inte vara en startspelare på ett otroligt bra sätt. Det var talande att han efter en match var den förste som var framme hos Gabriel (Busanello), som är hans rival och den som kommit och tagit hans plats. Sådana saker är inte tack vare mig, utan hur Martin är som person.  

Malmö FF leder allsvenskan med två poäng före Elfsborg inför den sista omgången före uppehållet.  

Publicerad 2023-06-10 kl 10:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto