POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Marginalerna mot DIF: "Finner inga ord"

Tre träffar i målramen och klar speldominans under långa stunder. Trots det förlust med 1-2. Djurgården hade inte marginalerna med sig mot Häcken och nu står det klart att laget som bäst kan klara sig till kval.

Teoretiskt fanns chansen fortfarande inför matchen mot Häcken - att av egen kraft klara sig kvar i Allsvenskan utan kval.
Men efter matchen mot Häcken är den möjligheten helt borta. Avståndet till närmaste lag ovanför kvalstrecket, Brommapojkarna, är tio poäng - nio poäng återstår att spela om.

Detta efter förlust med 1-2 mot Häcken efter att Djurgården haft greppet om matchen.
- Jag finner inga ord. Det är så frustrerande. Vi leder med 1-0 men så får de två snabba mål och tar död på oss totalt, sade Christer Youssef till PPV efter matchen.

En mycket sann analys av Djurgårdsmittfältaren som själv hade två träffar i ribban men som fick lämna planen utan mål.
Lite signifikativt för Djurgårdens säsong var det i den första halvleken när laget först tilldömts en straffspark men efter att Sven-Martin Åkesson konverserat med sin assisterande domare, valt att döma frispark till Häcken i stället. Marginalerna har inte varit på Stockholmslaget sida den här säsongen.

Trots det såg det mer positivt ut än på länge mot Häcken. Inte minst berodde det på att Mattias Jonson var tillbaka i anfallet och var också den som spelade fram Hrvoje Milic till dennes 1-0 och som själv var på vippen att styra in bollen efter att Christoffer Källqvist slagit en inspark rakt på Djurgårdsanfallaren.

- Det är det att vi inte sätter chanserna. Vi har inte marginalerna med oss, fortsatte Youssef sitt analyserande.

I nästa omgång ställs Djurgården mot Örgryte, som just nu har den åtråvärda kvalplatsen. Ny förlust då och den glider också Djurgården ur händerna, då laget inte bara är tre poäng bakom Örgryte, utan också hela nio mål efter.
- Det är en sexpoängsmatch mot Örgryte i nästa omgång. Den blir oerhört viktig för oss, säger Youseff.

Om det fanns något hopp om räddning för Djurgården inför mötet med Häcken, så har det försvagats rejält efter måndagskvällens match. Chansen finns kvar men den minskar för varje match och seger på lördag är ett måste om det inte ska bli definitivt klart att minst ett Stockholmslag får lämna Allsvenskan till nästa säsong.  

Publicerad 2009-10-19 kl 21:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå