"Måste bli bestämda - annars fixar vi det inte"

Nystart på Söderstadion med Thom Åhlund vid tränarrodret. Hammarby hoppades på snabb effekt. Så blev det inte. Örebro SK vann med 1-0 och hemmalaget var exakt lika ineffektiva som vanligt.

- Vi måste bli mer bestämda i avslutningslägena, annars kommer vi inte att fixa det här, säger Åhlund.

Den nye Hammarby-tränaren ville på förhand att laget skulle spela mer rakt och vara aggressivare än tidigare. Han valde också att satsa på mittbacken Christian Traoré som släpande innermittfältare och Carlos Gaete Moggia istället för Haris Laitinen. Dessutom fick Sebastian Castro-Tello ta plats bredvid brasilianaren Rafael i anfallet.

Facit efter 90 minuter? Sådär, eller rättare sagt som vanligt. Hammarby spelade hyggligt under första 45 minuterna, men är alldeles för ofarliga i boxen. Bästa läget hade Christian Traoré, men duktige Örebro-målvakten John Alvbåge styrde undan det hårda skottet.

- Jag känner besvikelse - både med resultatet och andra halvlek. Vi faller igenom. Det blev för lätt för Örebro att komma i omställningar. Vi blev trötta, analyserar Thom Åhlund  i PPV.

För direkt efter pausvilan kom ÖSK ut stärkta av 0-0 och skapade direkt några farliga möjligheter. Avgörande föll med 20 minuter kvar att spela när inhopparen Kim Olsen språngnickade in 1-0 efter ett fint förarbete av Nordin Gerzic. Målet blev en tändvätska för Hammarby som skapade mer oreda i offensiven efter det.
- Men vi är för obeslutsamma i boxen. Samtidigt kommer vi inte lägga oss ner och dö för det här.

För Örebro var det en viktig seger och laget är nu uppe på samma poäng som femman Helsingborg.

Publicerad 2009-09-13 kl 19:42