Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Matchhjältens revansch: ”Skönt att ta chansen”

För ett år sedan lånades en petad Andreas Wihlborg ut till danska Lyngby. Nu är han tillbaka och när Trelleborg besegrade IFK Göteborg med 2-1 så avgjorde 22-åringen.

- Klart att det är skönt att känna att man tar chansen. Det här är ett kvitto på att jag har utvecklats mycket i Danmark, säger han till FotbollDirekt.se.

Förra våren var Andreas Wihlborg placerad i Tom Prahls frysbox. TFF-tränaren ville att Wihlborg skulle spela på yttermittfältet medan huvudpersonen själv ville hålla till på ytterbacken. Det blev bara en match från start i allsvenskan innan han lånades ut till Lyngby förra sommaren. I den danska andraligan fick han något ironiskt spela på mittfältet och utvecklade det spelet.

- Tom Prahl ser mig som ytter och nu trivs jag bra där.

När låneavtalet med Lyngby gick ut tidigare i somras var det inte alls själklart att Wihlborg skulle återvända till TFF.
- Jag kände att jag inte fanns med i tankarna här så jag tittade på annat. Sedan blev det ändå att jag stannade kvar så nu kör jag på i Trelleborg. Jag trivs bra här.

Idag kom också det första allsvenska målet i karriären efter ett fint anfall. Andreas Drugge hittade fram till Fredrik Jensen som slog bollen snett bakåt där en framrusande Wihlborg kunde sätta avgörande 2-1.
- Det var riktigt skönt, säger han.

Annars var det IFK Göteborg fick en drömöppning i Trelleborg när Gustav Svensson tryckte upp bollen i nättaket efter drygt en minut. Passen kom från Tobias Hysén. Just den allsvenska skyttekungen var efter ledningsmålet ständigt farlig. Ett mycket tamt TFF hade ingenting att sätta emot och hade inte målvakten Viktor Noring storspelat så hade Blåvitts ledning varit större i paus.
Efter halvtidsvilan kom Trelleborg ut taggade och Andreas Drugge tryckte tidigt in 1-1 efter en misslyckad IFK-rensning.

- Vi hade tre raka matcher utan seger så det var skönt att få stopp på den trenden, säger Wihlborg.

Publicerad 2009-07-26 kl 21:14
Annons
Annons
Annons