Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Mats Rubarth lämnar AIK: "Det känns tråkigt"

Allsvenskan

På söndag spelar AIK-legendaren Mats Rubarth sin sista match i det svartgula stället. Rubarth och AIK har kommit överens om att gå skilda vägar.
- AIK och jag är överens om beslutet. Det känns tråkigt på många sätt men samtidigt känns det som en bra tid att gå vidare, säger Rubarth till AIKs hemsida.

Mats Rubarth har nästan blivit synonym med AIK. Med sina vilda ruscher på mittfältet och sitt kompromisslösa närkampsspel har han länge varit en publikfavorit på Råsunda. På söndagen gör han sin sista match med AIK mot Helsingborg på Råsunda.
- AIK och jag är överens om beslutet. Det känns tråkigt på många sätt men samtidigt känns det som en bra tid att gå vidare, säger Mats Rubarth.

Den här säsongen har Rubarth fått begränsat med speltid.
- Det är inte många spelare som betytt så mycket för sin klubb som Mats – både som profil och fotbollsspelare. Det är alltid tråkigt att behöva skiljas åt men båda parter var överens om att detta var en bra tid att gå skilda vägar. Det känns bra att kunna ge Mats en värdig avtackning på söndag, i samband med matchen, säger Ola Andersson, sportchef i AIK.

Annons

I ett känslosamt brev som Rubarth skrivit till klubben hyllar han fansen och berättar om sina upplevelser under tiden i AIK.
"Det finns så många fina minnen jag tar med mig från min tid här. Bara att få ta på sig den svarta AIK-tröjan och flanera in på planen medans 25 000 hängivna fans skrålar "Å vi e AIK" i varierande tonarter är belöning nog", lyder ett utdrag ur brevet.

Publicerad 2008-11-01 kl 15:39
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto