Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Medalj - Mjällbys mål mot Malmö

Det spekuleras i att Mjällby kan stjälpa Malmö FF i guldjakten. Men i Mjällby har man sitt eget mål med att besegra MFF - att ta den första SM-medaljen i klubbens historia.

- Det skulle vara kul att kröna säsongen med att vinna på söndag och kanske komma fyra i tabellen, säger trotjänaren Marcus Ekenberg.

Den lilla fotbollsklubben från det blekingska Listerlandet har efter tre korta gästspel i högsta serien på 1980-talet plötsligt fått allt att stämma 2010. Mjällby har chans på SM-brons och nådde ända till semifinal i svenska cupen.

Ska medaljdrömmen besannas krävs dock sannolikt åtminstone seger mot Malmö FF på söndag. Ett Malmö som bara är en tuva från allsvenskt guld.

- Det har varit mycket snack om att vi kan förstöra för Malmö, men vinner vi så har vi chans att komma fyra, påpekar Marcus Ekenberg.

Statistiskt sett har faktiskt Mjällby övertag på Malmö FF i år - rejält. 4-2 i allsvenskan i våras följdes av ännu mer imponerande 4-1 i svenska cupen i somras - på Swedbank stadion i Malmö.

- Det känns som att de passar oss väldigt bra. De försöker spela fotboll och ger oss väldiga ytor när vi kan ställa om, vi har snabba spelare där framme.

- Vi har inte gått i fällan som kanske vissa andra på Malmö stadion att backa hem, för till slut får de hål på en. Vi tog dem högt och tvingade dem att slå långa bollar mot Daniel Larsson och Agon Mehmeti och våra mittbackar är starka i de duellerna.

Liknande taktik att vänta på söndag?

- Vi har inte pratat om det än, men det tror jag nog vi ska göra försöka ta dem högt och störa dem i sin uppspelsfas.

Och i kontringssnacket måste ju niomålsskytten "Macke" inkludera sig själv. Han och anfallspartnern Moestapha El Kabir (tio mål) har producerat drygt hälften av lagets allsvenska mål i år.

- Det har funkat jättebra. Han är lätt att spela med. Han springer på allt och jag är en sådan som röjer väg och suger in bollarna, han är mer finliraren.

Efter många års tjänst i Mjällby står 30-årige Ekenberg för första gången inför en match med chans till SM-medalj.

- Kanske min viktigaste match. En av de roligaste i alla fall, säger han.

TT

Publicerad 2010-11-04 kl 16:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons