Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Melkemichel öppnar för anfallsbyte: "Får fundera på vem som ska starta"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från mötet mellan Djurgården och Jönköpings Södra i spelaren.

STOCKHOLM. Gustav Engvall är ur form.
Nu öppnar Özcan Melkemichel för att satsa på Aliou Badji från start i nästa match.
- Vi får fundera på vem som ska starta, säger Djurgårdens tränare.

Under söndagen spelade Djurgården 0-0 mot Jönköpings Södra och nu har anfallaren Gustav Engvall gått mållös ur de nio senaste matcherna. Mot J-Södra byttes 21-årige Engvall ut mot Aliou Badji i den 72:a minuten, ett byte Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel hade tankar på att genomföra tidigare än så.

- Men grejen med Badji är att han spelade en U21-match i veckan och då skadade han baksida lår. Han har egentligen inte tränat alls med laget den senaste veckan, förklarar Melkemichel.

Om Engvalls måltorka säger Melkemichel:

- Han är fortfarande en duktig spelare, jag tror det mer sitter i huvudet. Det är upp till oss att hjälpa honom komma in i det hela. Nu är det en match kvar, den betyder allt och Badji visade sig vara pigg. Vi får fundera på vem som ska starta nästa match. 

När Engvall byttes ut mot Jönköping var han rejält ilsken.

- Det hoppas jag att han är (arg), alla spelare som blir utbytta ska vara förbannade. Då vill man något, säger Özcan Melkemichel.

Engvall själv är öppen med att han var frustrerad vid bytet.

- Man vill vara med och forcera. Jag blev utbytt tidigt även i förra matchen. Man vet ju att chanserna skapas efter den 70:e minuten och jag vill vara med där och peta in en boll. Men Özcan bestämmer. Självklart blev jag lack, men han bestämmer. Tycker han att någon annan spelare är bättre så tycker han det. Jag behöver inte hålla med, men jag måste respektera hans beslut, säger anfallaren.

21-åringen är inlånad från Bristol City, som han kommer att återvända till efter nästa helg när allsvenskans sista omgång spelas. På frågan om hur det skulle kännas för honom att lämna Djurgården utan ett mål till säger Engvall:

- Jag skiter fullständigt om jag gör mål. Mitt mål är att Djurgården ska nå Europa-spel.

Djurgården innehar just nu den sista Europa-platsen. Laget har en poäng ner till Östersund och Häcken inför den avslutande omgången.

Publicerad 2017-10-30 kl 07:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons