Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mer än halva arenan tom för Blåvitt - "Velat sälja fler biljetter"

Allsvenskan

Gamla Ullevi är i dagsläget inte ens halvfyllt inför IFK Göteborgs allsvenska premiär på måndag mot fjolårstrean och tillika en av årets guldkandidater, Örebro. Men IFK Göteborg vill ändå inte tala om publikkris.

- Nej. Det är klart vi velat sälja fler biljetter men det är liknande som vi hade förra året och då kom det strax över 11 000 till premiären, säger IFK Göteborgs marknadsansvarige Andrej Häggblad till FotbollDirekt.se.

Närmare 9000 biljetter är sålda till matchen mot Örebro på måndag. Detta till en arena som tar 18400 när den är fullsatt.
En allsvensk premiär med det största laget i Sveriges näst största stad lockar just nu inte tillräckligt många för att det ska bli fullsatt på Gamla Ullevi.
Detta trots att längtan efter att fotbollssäsongen ska dra igång igen har varit stor hos många supportrar.

ANNONS
- Den här premiären skiljer sig inte från någon annan premiär. Men det är klart att vi i framtiden siktar på att ett flertal helt utsålda matcher, säger Häggblad.

- Jag hoppas ändå på en publiksiffra liknande förra året och kanske några till. Förhoppningsvis kan vi sälja en hel del biljetter under helgen så att det kommer runt 13000.

Är du besviken över det låga intresset, borde inte en allsvensk premiär vara utsåld, i synnerhet mot ett annat topptippat lag?

- Besviken vill jag inte säga just nu. Vi vill alltid ha mer åskådare såklart men det är svårt att prata om besvikelse så här på förhand när man inte exakt vet vad den slutliga publiksiffran blir.

Publicerad 2011-03-31 kl 15:46
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto