Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF blåst på hemmapremiär? - Olympia aktuellt

Snömögel kan tvinga Trelleborg att spela hemmapremiären borta. På Swedbank Stadion i Malmö. Men nu försöker TFF få tillstånd en match på neutral plan - Olympia i Helsingborg.

Fotbollsförbundet ser nu ut att vara beredda att ge dispens till spel på neutral plan - om Trelleborg vill och ansöker om det. 

– Jag tycker att det är mer rimligt sportsligt sett, säger Bengt Sager, ordförande i fotbollsförbundets tävlingskommitté till Sydsvenskan.

Trelleborgs hemmaarena Vångavallen kan komma att dömas ut för allsvenskt spel. Möglet kan stoppa hemmapremiären. Reservarena är Malmös Swedbank Stadion.
Men nu är också Helsingborgs Olympia ett alternativ - TFF:s reservarena nummer två - och förbundet öppnar alltså för en neutral lösning. MFF kan alltså bli blåsta på den överraskande fördel som sett ut att vara på gång.

– Om Trelleborg hellre vill spela på reservarena två tycker jag att man ska lämna in en framställan. Regelverket tillåter inte det, men frågan har heller aldrig varit aktuell tidigare, säger Bengt Sager med uppmaning till Trelleborg.

Tävlingskommitténs ordförande vill ha fram det sportsligt mest rättvisa alternativet.

– Jag tycker att det är mer rimligt sportsligt sett. Men vi måste få in en ansökan och pröva den och höra både vad Sef (Svensk elitfotboll) och vad de inblandade klubbarna har att säga, säger Bengt Sager.

Men en ansökan måste komma i från Trelleborg - och det snabbt. Senast en vecka innan matchen den 3 april måste det ske.
Men frågan är om Trelleborg ser Olympia som någon fördel?

– Ju längre bort desto mer bortamatch blir det för oss. Om vi nu tvingas bort från Vångavallen vill vi inte längre bort än vad som är nödvändigt, säger Trelleborgs marknadschef Barbro Bengtsson.

– Det blir bortamatch hur vi än vrider och vänder

 

 

Publicerad 2011-03-18 kl 09:56
Annons
Annons
Annons