Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF-bossens besked om Nanasi - och Peña: "Han ska ingenstans"

Allsvenskan

MALMÖ. Sergio Peña har utgående avtal och Sebastian Nanasi är eftertraktad.
Daniel Andersson ger besked om Malmö FF:s stjärnduo.
- Så bra som Nanasi spelar så tror jag att det kommer klubbar som lägger pengarna som vi är nöjda med, säger MFF-sportchefen.  

Foto: Bildbyrån.

Sebastian Nanasi har följt upp ett strålande 2023 med att göra fem mål och sju assister på elva allsvenska matcher. Den offensive mittfältaren har dessutom belönats med en plats i A-landslaget.  

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson bekräftar att det finns konkreta förfrågningar från utländska klubbar på 22-åringen.  

- Det är konkret intresse. Sedan är det alltid om det ligger ett bud eller inte. Det finns förfrågningar - ska man tolka de som bud eller inte? - men det är konkret intresse, säger han.  

Räknar du med att tappa honom i sommar?  
- Så bra som han spelar nu så tror jag att det i alla fall kommer komma klubbar som lägger de pengarna som vi är nöjda med. Sedan är det lite upp till "Sebbe", att han vill. Men jag tror att det kommer komma klubbar, jag skulle bli förvånad annars. Men jag har blivit förvånad förut. 

Annons

En annan nyckelspelare som riskerar att lämna Malmö är Sergio Peña. Den 28-årige mittfältaren sa till Fotbollskanalen i förra månaden att detta troligen skulle bli hans sista år i MFF, då peruanen har ett utgående avtal.  

Sajten Fotbolldirekt har skrivit om intresse från både Europa och hans tidigare peruanska klubb Alianza Lima. Men i samband med den senaste matchen sa Andersson i Max sändning att han hoppas att Peña stannar.  

- Vi har väl bra diskussioner med Sergio. Vi hoppas förlänga men jag säger det: Han ska inte någonstans i sommar, säger Daniel Andersson. 

Det ska till rätt mycket för att ni ska...  
- Ja, det vetifan alltså.  

- Den dörren är stängd, det har jag sagt. 

Sportchefen jobbar för att förlänga Peñas kontrakt.  

- Det är så härligt att se hur han spelar just nu. Sergio ser ut att må bra och vara på en bra plats i livet - då presterar han så här och då är han jätteviktig för oss, skulle jag säga. 

Annons

Under gårdagen skrev Aftonbladet att MFF är intresserad av den norske 25-åringen Ola Solbakken. Den tidigare Bodø/Glimt-spelaren är utlånad från Roma till japanska Urawa Red Diamonds, där han får knappt med speltid.  

Andersson är fåordig om de uppgifterna.  

- Jag har inget att säga om det. Självklart vet jag vem det är, det är en jättebra spelare. Sedan vet jag inte var det ryktet kommer från faktiskt, avslutar han.  

Publicerad 2024-05-30 kl 20:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto