POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF-fansen tvångsbussas till Helsingborg: "Har fått många negativa reaktioner"

Malmös supportrar tvingas åka buss till Helsingborg.  Skåneklubbarna skärper säkerhetsdirektiven – för att ha stenkoll på vilka supportrar som besöker derbyt.

De senaste åren har flera möten ärkerivalerna emellan kantats av våld från olika fansfalanger, inkastade föremål och annan läktarrelaterad problematik. Senast i maj 2011 rusade en åskådare in på planen och knuffade omkull målvakten Pär Hansson.  Följden blev dagsböter för förövaren och HIF tilldömdes dessutom segern med 3-0.

För att minimera risken för nya oroligheter prövar MFF och Helsingborg nu, i samråd med polisen, nya grepp som ska stärka upp säkerheten kring arrangemangen. När lagen möts på Olympia 24 september måste gästande supportrar gemensamt åka buss från Malmö – annars får de inte lösa biljett på bortasektionen.

Före avresan bjuder Malmö FF på uppladdning med artister och intervjuade spelare, och sedan räknas alla åskådare in och bussas iväg. Det blir inte tillåtet att välja ett alternativt färdmedel som exempelvis tåg eller privatbil.

– Jag har fått en hel del negativa reaktioner via mejl och sms, men det är inget överraskande, säger MFF:s vd Per Nilsson till Sydsvenskan.

– De som reagerar känner att våra regler beskär deras frihet. Vi känner att något måste göras för fotbollens skull, fortsätter han.

Bland kritikerna märks bland annat supporterorganisationen MFF Support. I en skrivelse på sin hemsida kommenterar styrelsen det nya påbudet och manar klubben att tänka om.

” Vi ser en fara i att detta är starten på en mer långtgående begränsning i individens frihet inför fotbollsmatcher. Självklart ska vandalism och våld bekämpas med full kraft – det hör inte hemma vid en fotbollsmatch – men denna form av kollektiv begränsning av MFF-supportrarnas handlingsfrihet är oroande”, skriver MFF Support.

Per Nilsson:

– Klart att vi kan tappa supportar som inte gillar upplägget. Å andra sidan kanske vi får med andra som tidigare inte vågat åka på ett derby, säger Per Nilsson.

Publicerad 2012-09-03 kl 10:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå