Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

MFF gick plus igen - har mer än en halv miljard i eget kapital

2019 omsatte Malmö FF 371,6 miljoner kronor, och landade på ett plusresultat på 16,2 miljoner.
Nu har klubben mer än en halv miljard i eget kapital.
- Vilket bidrar till ekonomisk trygghet och möjliggör framtida investeringar, säger ordföranden Anders Pålsson.

Även fjolåret var ett bra ekonomiskt år för Malmö FF, som de senaste åren sprungit ifrån sina allsvenska konkurrenter på det planet. Nu presenterar klubben sina siffror för 2019 och MFF kan visa upp ett plusresultat på 16,2 miljoner kronor efter skatt.

Totalt omsatte klubben 371,6 miljoner kronor och vid årsskiftet uppgick Malmös eget kapital till 512,9 miljoner. Där har MFF ökat från 496,7 miljoner och alltså tagit klivet över en halv miljard.

I en sammanfattning av det ekonomiska läget skriver styrelsen, genom ordföranden Anders Pålsson, följande:

"På kort sikt är likviditeten viktigare än det egna kapitalet för Malmö FF. En stor del av Malmö FF:s tillgångar är bundna i stadion och spelarkontrakt. Eftersom bundna tillgångar inte kan användas för att betala räkningar är mängden likvida tillgångar, d.v.s. sådana tillgångar som MFF har i form av banktillgodohavanden, avgörande för att finansiera verksamheten på kort sikt. Likviditeten uppgick vid årsskiftet till 216,4 miljoner kronor, vilket är 1,8 miljoner kronor mindre än föregående år".

ANNONS

MFF, som tog sig vidare från Europa Leagues gruppspel förra året, fick 2019 in 101,9 miljoner i ersättningar från Uefa. Vidare skriver klubben följande i sin årsredovisning:

"Matchintäkter har, bland annat tack vare framgångarna i Europa League, ökat från 74,3 miljoner kronor till 85,9 miljoner kronor".

I en kommentar på klubbens hemsida säger Anders Pålsson följande om 2019 års resultat:

- 2019 var åter ett år med ekonomiskt överskott för Malmö FF. Föreningen har passerat en halv miljard kronor i eget kapital, vilket bidrar till ekonomisk trygghet och möjliggör framtida investeringar. Samtidigt är strukturen för de europeiska cuperna på väg att förändras och ett utfall kan bli att vi får lägre intäkter från Europaspel framöver. Därför måste vi fortsatt vara kostnadsmedvetna för att bibehålla balans och långsiktig bärkraft i ekonomin.

ANNONS

Från säsongen 2021/2022 kommer det utöver Champions League och Europa League även finns en turnering vid namn Europa Conference League (Europa League 2). I den sistnämnda turneringen ser de flesta svenska klubbarna som kvalificerar sig för Europa-spel ut att hamna.

För Sydsvenskan utvecklar Pålsson på följande vis:

- Champions League blir svårare att nå. Man måste vinna allsvenskan för att nå Europa League, annars väntar den nya turneringen. Det kommer att bli stora förändringar vad gäller pengarna. Vi måste nog göra en bedömning framöver hur mycket kostnader vi har råd med och inte vara alltför beroende att gå vidare till Europagruppspel.

Publicerad 2020-02-21 kl 15:54
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto