POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3d

MFF håller presskonferens efter Fotbollskanalens avslöjande - förväntas presentera sammanslagning

Foto: Bildbyrån

I går kunde Fotbollskanalen avslöja att Malmö FF är nära ett samgående med LB07.
Nu annonserar Malmö FF om att de kommer att hålla presskonferens senare i dag.
Då kommer klubben att presentera samarbetet, något Fotbollskanalen var först att berätta.

Malmö FF har sedan en tid tillbaka inget damlag i föreningen. Tidigare gick damallsvenska Rosengård under MFF:s flagg, men de blev under 2004 en egen förening. 2007 bildades LDB FC Malmö innan den klubben 2013 bytte namn och blev FC Rosengård.

I går kunde Fotbollskanalen avslöja att Malmö FF är nära att få ett damlag igen. Klubben är nära ett samgående med LB07, som har ett lag i damallsvenskan.

Fotbollskanalen kunde berätta att klubbarna har haft pågående samtal i sex månader. LB07 har haft svårt att försörja ett lag i damallsvenskan medan Malmö har känt av ett tryck från flera håll att lägga till en verksamhet för kvinnor. Den nuvarande satsningen på flickverksamheten har gått trögt och därför inleddes samtal med LB07 vars styrelse ska vara positiv

På fredagen annonserade MFF att de kommer att hålla presskonferensen senare under dagen, där de förväntas berätta mer om det planerade samarbetet. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har klubben valt att tidigarelägga presskonferensen, då tanken egentligen var att den skulle hållas på tisdag. Klubbarna ska ha blivit överraskade av Fotbollskanalens avslöjande, vilket gör att presskonferensen kommer att hållas i dag istället.

Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson ville under gårdagen inte kommentera Fotbollskanalens avslöjande, men menade att MFF hoppas kunna ta ett antal steg de kommande åren.

- Vi har från 2016 ett beslut från vårt årsmöte att starta flickverksamhet och det har inte fungerat för oss och vi har haft svårt med rekrytering. Det är problematiskt och vi tittar på olika möjligheter, säger Anders Pålsson, ordförande i Malmö FF, till Fotbollskanalen.

Ännu är det inte klart att det blir av och det är naturligtvis upp till båda föreningarnas medlemmar att ge klartecken till en sammanslagning på ett årsmöte.

Presskonferensen hålls i dag klockan 14.00.

Publicerad 2019-09-13 kl 10:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå