Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

MFF jobbar med att styra upp organisationen: ”Nu gör vi en del omprioriteringar"

MALMÖ. Malmö FF är i dagsläget en person kort i organisationen, men har ännu inte bestämt sig för om det kan komma att bli fler förändringar.
Oavsett vad kommer Daniel Andersson att stanna.
- Det vore helt tokigt att säga annat än att det finns ett förtroende för Andersson i rollen som sportchef, sa Niclas Carlnén på gårdagens presskonferens. 

I går fick Magnus Pehrsson sparken som huvudtränare från Malmö FF, och Daniel Andersson kommer in tillfälligt som huvudtränare. Enligt både Andersson och VD:n Niclas Carlnén är tanken just nu att leta efter ny permanent huvudtränare snarare än att låta Andersson fortsätta. 

ANNONS

För stunden är dock MFF en person för lite i organisationen. Det pratades bland annat om att några av Anderssons uppgifter som sportchef, exempelvis några av de administrativa, tillfälligt kan hamna på andra personer.

- Nu gör vi en del omprioriteringar i hur vi använder resurserna. Vi blir en man kort. Där måste det bli förändringar, sa Carlnén på presskonferensen. 

Kan det bli någon mer permanent förändring framöver?
- Det har vi inte resonerat kring än. 

Enligt Carlnén var det givet att Andersson skulle få frågan att temporärt ta över, och det är också givet att han går tillbaka till att vara sportchef om det blir en annan tränare. Anderssons jobb är inte i fara.

- Jag tror ju att om du ska bedöma någon person efter bara den senaste prestationen, då kommer vi alla får det väldigt jobbigt. Någon gång gör vi saker som inte är bra. Jag tycker historien har visat att Daniel har gjort ett fantastiskt jobb i den rollen han har, både i rekrytering av spelare och hur han har lett den sportsliga organisationen med de sportsliga resultaten vi har presterat. Jag tycker det vore helt tokigt att säga annat än att det finns ett förtroende för Daniel Andersson i rollen som sportchef.

ANNONS

Det finns en lista på nya tränarnamn, där sportchef, VD, och styrelsen kommer vara involverade i olika faser i anställningsprocessen.

- Sedan kan det, beroende på vilka referenser och vilken bakgrund som finns, bli aktuellt med andra inslag. Kanske en rekryteringsfirma.

- Men de har bara varit med tidigare i processen kring personen, aldrig om kompetensen.

Det finns i dagsläget inget förstaval kring vem MFF vill ha, där Carlnén skämtsamt menade att listan var "vågrät" med "lagom många" namn. 

- Grunddiskussionen är om det är en tränare som har rätt sportslig kunskap, och det är kriterium ett. Det är det viktigaste av allt.

-  Vi har försökt att hitta en identitet i i Malmö FF:s sätt och utifrån de spelartyper vi har. Då vill vi att det ska stämma väl med den tränartypen vi får. Annars måste man kanske byta hela truppen för att få effekt. 

ANNONS

- Vår profil, vår kravbild, är väldigt tydlig. Jag tror man måste ha en personlighet som klarar av att leva i den miljön. Dels är media ganska tuffa, supportrar runt omkring, och det måste man hantera i vardagen.

Publicerad 2018-05-15 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto