Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF kommer inte bänka kontraktsutgående spelare: "Tar inte hänsyn till det"

Allsvenskan

MALMÖ. I Malmö FF har en stor mängd etablerade spelare kontrakt som tar slut efter 2017. Det påverkar inte tränaren Magnus Pehrsson.
- De spelare som är i truppen ska jag använda på bästa sätt för att vinna matcher.

1:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

I den 18-mannatrupp som Malmö FF har tagit ut till morgondagens match så har hälften, nio spelare, kontrakt som tar slut efter det här året. Så sent som idag uttalade sig Yoshimar Yotún, en av de nio spelarna, till Kvällsposten att han vill lämna MFF. Kanske redan till sommaren.

Tränaren Magnus Pehrsson säger att kontraktssituationer inte kommer påverka hur han tar ut sitt lag.

- Nej, han har kontrakt året ut så det är det jag förhåller mig till. Mitt uppdrag är tydligt från Danne (Andersson) och klubben, att de spelare som är i truppen ska jag använda på bästa sätt för att vinna matcher och få en utveckling på laget. Då tar jag inte hänsyn till kontraktsläget.

ANNONS

Inte för någon spelare?
- Nej, det är ganska tydligt att vi ska vinna fotbollsmatcher och ha utveckling.

- Men det är klart, man vill gärna ha honom (Yotún) som han spelar nu. Han ligger ju väldigt bra till att spela. Han har gjort fantastiska insatser tycker jag.

Yoshimar Yotún har startat i de tre senaste matcherna och det med gott resultat. Mot Gif Sundsvall slog han en lång assist till 2-0, och mot Djurgården hade han ett vackert avgörande mål och var även med i uppbyggnaden till 2-2. Detta trots att Yotún var en av de etablerade spelarna som fick minst speltid på försäsongen.

- Man kan ju vara en bit ifrån, men det handlar om att hela tiden träna bra och vara förbered. Han är ett härligt exempel när han kommer in och levererar väldigt, väldigt bra (mot Sundsvall). Även om vi sen förändrar lite i vårt spel till nästa match så känner man att man inte kan ta bort honom. Sen levererar han igen.

ANNONS

- Varför han inte spelade så mycket i början, han spelar snabbare nu och han spelar mer framåt. När jag kom hit ville jag spela mer direkt, snabbare i omställningar, mer framåt varje gång vi har möjlighet att ta (bollen) framåt, men han har inte spelat fotboll naturligt så. Han hade många tillslag och tar ner tempot.

Instruktionerna blev dock lyckade, och Yotún har gjort starka insatser både som vänster wingback och vänstermittfältare. Sista 20 minuterna mot Djurgården var han även central mittfältare. 

- Även om det kan vara väldigt bra att dra ner tempot och man behöver de spelarna också, så för lagets utveckling var det helt fel att ge honom mycket speltid för han gjorde motsatt vad jag bad om. Det har han förändrat. Det är fortfarande att han ibland har fler tillslag, men det är hela tiden en tanke och en vilja att trycka fram bollen när man kan.

ANNONS

- Du har några omställningar nu senast när han serverar bollar, och du har målet med ”Mackan” (Rosenberg, 2-2). Han har haft många sådana nu, den typen av passning.

Totalt har Yotún gjort sju assist och ett mål på sina nio senaste starter i allsvenskan. 

Spelarna i Malmö FF som har utgående kontrakt
Johan Wiland, Fredrik Andersson, Marko Johansson, Pa Konate, Anton Tinnerholm, Felipe Carvalho, Yoshimar Yotún, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, Markus Rosenberg, Teddy Bergqvist 

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-04-26 kl 15:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto