MFF krossade KFF - Botheim hatrrickskytt

MALMÖ. Malmö FF var helt överlägset Kalmar FF på Eleda Stadion. Slutsifforna skrevs till 5-0, efter ett äkta hattrick från Erik Botheim bland annat.

Serieledaren Malmö tog emot nästjumbon Kalmar när den elfte omgången i allsvenskan inleddes. Hemmalaget ersatte Elison Makolli och Taha Ali i startelvan jämfört med 2-2-matchen mot Häcken. Där fick Hugo Bolin göra sin andra start för säsongen medan Jens Stryger var tillbaka från avstängning.

KFF fick klara sig utan avstängde Simon Skrabb, som ersattes av Melker Hallberg. Robert Gojani klev i sin tur in istället för Abdussalam Magashy sedan 2-0-vinsten i Värnamo.

Inför avspark hyllades den avlidne klubbikonen Bosse Larsson med ett stort tifo. Och bara tre minuter efter matchstart tog Malmö ledningen, efter ett läckert mål av 20-årige Bolin. Det var den offensive mittfältarens första fullträff i A-laget.

I anfallet efteråt var Kalmar nära att kvittera men Jacob Trenskows avslut ven strax över ribban. Under den furiösa inledningen hann målvakten Jakob Kindberg rädda ett friläge från Isaac Kiese Thelin, innan Erik Botheim placerade in 2-0-målet i den sjunde minuten.

Kindberg fortsatte att svettas. Några minuter senare hittade Bolin Botheim framför målområdet, men KFF-keepern stod för en fin räddning på norrmannens nick. Ett förvirrat KFF-lag hade inget motmedel alls mot hemmalagets tidiga anstormning.

3-0-målet kom efter en halvtimme. Strygers inlägg hittade Kiese Thelin som nickskarvade bollen till Botheim som nätade återigen.

KFF-tränaren Henrik Jensen agerade för att stoppa blödningen redan efter 35:e minuten. Vänsterbacken Arash Jafarpour byttes ut mot Alex Gerbach, som inledde med att nicka ett inlägg i egen ribba. Kort senare gjorde Kindberg en jätteräddning på Bolins nick, innan Botheim vinklade in Sebastian Nanasis avslut och fullbordade sitt första hattrick i MFF-tröjan. 24-åringens åttonde mål förde honom förbi Kiese Thelin och upp i skytteligaledning.

- Jag är lite besviken på Nanasi. Han sa till mig före matchen att han skulle ge mig assist i dag, och sedan får han möjlighet och försöker stjäla målet. Men vi blev överens till slut. Vi ”happy” nu, sa Botheim skämtsamt i Max sändning.

Ett fullständigt överlägset Malmö gick till halvtid med en 4-0-ledning. Botheim var den stora förgrundsfiguren på Eleda Stadion.

- Det var kul, sa han till Max och fortsatte:

- Det är ett äkta hattrick. Det är extra roligt. Det är första gången i karriären. Matchen är inte över så jag ska pröva få in fler.

I den andra halvlekens inledning var både Bolin och Kiese Thelin nära att sätta bollen från nära håll, men den rensades undan av en bortaförsvarare precis framför målet. I den 55:e minuten kom sedan femman. Pontus Jansson nickskarvade Strygers inlägg mot Kiese Thelin som drog till med ett tjusigt volleyavslut i mål. Anfallarens åttonde mål i allsvenskan.

Efter 70 minuter kom Bolin till ett inspelsläge och hittat Stryger till höger i straffområdet, men KFF-försvaret nekade dansken sitt första allsvenska mål och bollen gick till hörna. Malmö gjorde fem byten under den avslutande halvtimmen och drog ner på tempot.

Matchen slutade 5-0 och MFF drygar ut serieledningen till sex poäng, inför Djurgårdens match i morgon mot Mjällby.

- Vi hade pratat om att visa massa energi från start, att pressa dem och att kväva dem. Det tycker jag att vi gör. Det är viktigt att vi spelar med energi i varje match, för då ser det bra ut, säger Erik Botheim om matchen i Max.

KFF är alltjämt näst sist.

- Så klart en jättestor besvikelse. Vi presenterade inte oss själva på det sättet som vi ville i första halvlek, varken i anfalls- eller försvarsväg. Malmö dominerade totalt i första halvlek, vilket vi är väldigt missnöjda med. Jag hade inte förberett spelarena tillräckligt bra i sättet som vi skulle ha spelat i dag. Det tar jag på mig, säger KFF-tränaren Henrik Jensen.

Malmö FF:s lag: Dahlin - Stryger, P. Jansson (K) (Makolli 83'), Cornelius (Zätterström 75'), Busanello - Bolin, Pena, Berg Johnsen (Skogmar 75'), Nanasi (Christiansen 64') - Kiese Thelin, Botheim (Ali 64').

Kalmar FF:s lag: Kindberg -  Motaraghebjafarpour, Sjöstedt, Sætra, R. Jansson - Gojani (K), Romario (Andersson 79'), Hallberg (Jensen 46') - Trenskow (Isa 79'), Islamovic, Ring (Magashy 46').

Publicerad 2024-05-24 kl 20:51