Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-mittbacken blev danska lagets näst bästa målskytt: "Det är helt okej"

Allsvenskan

MALMÖ. Hugo Andersson återvänder till Malmö FF efter en lyckad lånesejour i danska Hobro.
Nu är målet att ta en plats bland MFF:s mittbackar.
Jag känner att jag växt lite som spelare, blivit mer mogen, säger Andersson till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

22-åringen tillbringade sin andra hela säsong som seniorspelare hos den danska andraligaklubben Hobro IK. Utlåningen föll ut väl för Hugo Andersson, som även hade MFF-mittfältaren Amel Mujanic med sig på Jylland. Totalt blev det 33 matcher för Andersson i ett Hobro som slutade två poäng ovanför nedflyttningsstrecket.  

- Jag känner att jag växt lite som spelare, blivit mer mogen och tagit det med mig in i ett spel som gör att jag kan hålla en jämnare nivå. Det känner jag själv. 

- Jag känner att mer och mer grejer faller på plats ju mer man spelar, så det är klart att det har hjälpt mig, säger Andersson om speltiden. 

ANNONS

Hur var det att spela mittback i ett bottenlag?  
- Det ska tilläggas att det inte var ett skönspel som det bjöds på. Många lag använder sig av stora anfallare och tog upp spelet där. Man spelar kanske lite mer efter sina förutsättningar där. Rent spelmässigt var det inte jättestor skillnad på lagen. Det fanns ett skickligt lag, Silkeborg – de har konstgräsmatta och spelar bara på marken - och de gick upp dessutom. Annars såg många matcher väldigt lika ut, om man kan säga så. 

Det mest anmärkningsvärda från Hugo Anderssons säsong är att han med sina sex mål slutade som lagets näst bästa målskytt, efter tolvmålskytten Mads Hvilsom 

- Ja, det blev några mål. Alla var på huvudet utom ett, så fem nickmål och en “tap-in”. Det är helt okej, säger Andersson, som fick testa livet utanför Sverige för första gången.  

ANNONS

- Det är klart att det var en liten omställning när man kommer till en så pass liten by – sedan corona-restriktionerna på det. Det har inte varit jättemycket socialt liv utöver fotbollen, utöver dem man träffar på träningarna och så. Samtidigt var jag där för att spela fotboll, det var inte så att det gjorde jättemycket. Men nu precis innan vi stack så lättade de på restriktionerna lite, då kunde man besöka några restauranger eller caféer till exempel.   

I Malmö FF är Hugo Andersson mest känd för debutmålet mot Trelleborgs FF sommaren 2018 i hans första allsvenska startmatch. Andersson lånades ut till just TFF säsongen efteråt, och samtliga fyra allsvenska framträdanden kom under 2018 för mittbacken.  

Nu får han i första hand tampas med Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson och Lasse Nielsen.  

ANNONS

- Det som har sagts är att jag ska vara på plats här nu och konkurrera. Det är det jag kör på nu, att försöker bita sig fast, och får man en chans att ta den. Bara gnugga på ännu mer, säger Hugo Andersson.   

Känns mer öppet om platserna nu än när du lämnade?  
- Det är svårt att säga. Men utifrån hur det har sett ut så har det varit en del olika mittbackspar. Det har inte varit ett fast hela tiden. Det är jättesvårt att säga, men det får vi se. 

MFF:s nästa träningsmatch är mot Kalmar FF på lördag i Malmö.  

Publicerad 2021-06-09 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto